Volop feest tijdens de ‘Dag van het Kind’

Zaterdagmiddag 4 juni tussen 12 en 17 uur vindt op het grasveld langs de Lunastraat een Pools kinderfeest plaats. Er zijn volop activiteiten zoals een springkussen, muziek en verschillende spellen. Ook kunnen de kinderen zich laten schminken en natuurlijk zijn er Poolse hapjes.

De Donderberg is een wijk van ruim 80 nationaliteiten. Ook de Poolse gemeenschap is hier ruim vertegenwoordigd. Polen vieren op 1 juni de Dag van het Kind: Dzień Dziecka. Dat is een heel belangrijke dag. Tijdens de eerste week van juni worden festiviteiten georganiseerd in parken, pleinen, buurten, winkelcentra etc. Scholen organiseren speciale activiteiten voor de kinderen om de dag te vieren. In Polen is traditie dat op de kinderdag Poolse kinderen cadeautjes krijgen, en  leraren doen extra aardig voor leerlingen op school.

Om deze Poolse traditie te delen met anderen, wordt dit feest in de Sterrenberg georganiseerd. Ook andere kinderen en buurtgenoten kunnen op deze manier kennis maken met Dzień Dziecka. Kom gerust eens kijken bij dit Pools kinderfeest. Ben je onder de 12 jaar? Doe dan gezellig mee!

Kleur-je-Wijk

De dag wordt georganiseerd door enkele Poolse bewoners van de Sterrenberg. Zij worden daarbij ondersteund door beroepskrachten van Vijf. Het feest is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit ‘Kleur-je-Wijk’. Hierbij kunnen bewoners van de Donderberg een plan indienen om hun eigen wijk, buurt of straat te verbeteren. Dit plan wordt beoordeeld door een adviescommissie die uit bewoners van de Donderberg bestaat.