Voorstelling ‘Zoet’ geslaagd

Afgelopen week, op 20 september was het eindelijk zover: ouders van leerlingen van basisschool de Kasteeltuin konden samen met hun zoon of dochter naar de gratis theatervoorstelling ‘Zoet’ in de Donderie. ZOET gaat over de familie Fruitmand. De fruitwinkel van Frannie Fruitmand dreigt opgekocht te worden door Baron Bonbon, die daar een snoepwinkel wil beginnen. Maar dochter Fientje Fruitmand en zoon Ton Bonbon sluiten vriendschap. Uiteindelijk ontstaat er een warme vriendschap tussen deze twee.
De voorstelling werd georganiseerd door Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG). Dit is een landelijke aanpak die zich richt op het voorkomen en terugdringen van overgewicht bij kinderen. Door samen te werken met onder andere scholen, sportverenigingen en bedrijven werken ze naar een gezonde toekomst van de Roermondse jeugd. Basisschool de Kasteeltuin is al jaren een JOGG school en er worden door het schooljaar heen activiteiten georganiseerd.
De voorstelling ‘Zoet’ is er hier een van. De kinderen en hun ouders hebben genoten. Naast het thema ‘gezond eten’ in deze voorstelling, konden de kinderen ook zien hoe vervelend pesten kan zijn, maar ook hoe fijn vriendschap kan zijn. Het was een top dag voor de kinderen en hun ouders.