Voortgang centrumplan > planning rondom bouwvak

Ja, er gebeurt veel op de Donderberg. Zo ook in het centrum waar het nieuwe centrumgebied in ontwikkeling is. Op het kaartje hiernaast is te zien aan welk gebied er wordt gewerkt. Dat is een gedeelte van de Donderbergweg, de Kasteel Hornstraat en de parkeerplaats van het winkelcentrum op de Donderberg. Dura Vermeer Infra Regio Oost voert in opdracht van de Gemeente Roermond de werkzaamheden voor het centrumplan uit. Eind dit jaar heeft de Donderberg een nieuw centrumgebied met de uitstraling die het verdient. Het wordt een sociale ontmoetingsplek, een kloppend hart voor de wijk.

De bouwvak
Vanaf 23 juli liggen de werkzaamheden op de Donderberg stil in verband met de bouwvak. De Donderbergweg en Kasteel Hornstraat blijven dan bereikbaar. Ook de tijdelijke parkeerplaats en de parkeerplaats aan de Donderie blijven open. Vanaf 13 augustus worden de werkzaamheden hervat.

Start fase 2
Op 20 augustus start fase 2. De bypass die in fase 1 is aangelegd wordt dan in gebruik genomen. In fase 2 worden de Donderbergweg en de parkeerplaats aangepakt. Door het aanleggen van de bypass blijft de weg open voor verkeer, echter is er wel kans op enige verkeershinder. Fase 2 duurt tot begin oktober 2018.

Inloopspreekuur
Dura Vermeer Infra staat geïnteresseerden graag te woord tijdens het inloopspreekuur, elke donderdagmiddag van 15.30 uur tot 16.30 uur. Daarvoor is een bouwkeet ingericht aan de tijdelijke parkeerplaats langs de Kasteel Hornstraat. Vragen? Aarzel dan niet en loop even binnen. Let wel: in verband met de bouwvak zal het inloopspreekuur vervallen van week 30 t/m week 33.

Planning Centrumplan Donderberg
Na fase 2 start fase 3. De werkzaamheden van fase 3 vinden plaats in oktober en/of november 2018. Meer informatie hierover volgt. Eind dit jaar is het Centrumplan Donderberg gereed.

Informatie en updates over het project staan op de Facebookpagina https://www.facebook.com/centrumplandonderberg