“Welkom nieuwe bewoner”

‘Welkom in de wijk’ is een initiatief van de Wijkraad Donderberg, uitgevoerd door vrijwilligers die in de wijk wonen en nieuwe bewoners welkom willen heten. Ze doen dit door het aanbieden van een tasje waar een hoop informatie inzit. Zowel info over wat er te doen is, als waar je zelf aan mee kunt doen. Ook zitten er flyers in van winkels met reclame maar het kan ook een kortingsbon zijn.

Meestal zijn er 6 tot 8 vrijwilligers, plus de ondersteuning van Wel.kom actief. Het uitdelen van de tasjes is verdeeld over de 4 buurten en deze worden dan ook vaak door dezelfde mensen in dezelfde buurt bezorgt. Maar het kan (door ziekte) gebeuren dat je ook tasjes in een andere buurt rondbrengt. Vaak kom je dan in straten waar je normaal niet zou komen, omdat je altijd aan de andere kant van de wijk loopt of het niet in jouw richting van b.v. het winkelcentrum naar huis is.

Men krijgt van de gemeente een lijst met (alleen) de adressen waar een mutatie (nieuwe inschrijving) is geweest. Men weet dus niet wie er is komen wonen. Soms zijn het echt nieuwe bewoners, soms is ’t alleen een kind dat klaar is met studeren (in ‘n andere stad) en dat weer thuis komt wonen. Het kan ook zijn dat een man of vrouw er al woont en dat die nu gaat samenwonen. Het kan dus van alles zijn en dat is juist het mooiste aan het rondbrengen, je krijgt soms de leukste verhalen te horen. Soms kom je bij iemand die zegt dan “nee hoor wij wonen hier al 6 jaar, er is niemand bij komen wonen …” Maar als je dan verder vraagt …. “Oh natuurlijk, we hebben net een baby gekregen” en ja dat is ook een nieuwe bewoners van de Donderberg.

Er worden ook tasjes niet afgegeven en dit kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld het teruggekeerd kind is alweer weg of er wordt na 3 x nog niet opengedaan enz.

Blijft alleen nog te vertellen dat we altijd op zoek zijn naar vrijwilligers en je bent dus van harte welkom om ons team aan te vullen. Stuur een mail naar.….. ria.scholtensy123456@hetnet.nl

© Diana Bolk – Donderberg Wijkblad, editie april 2018