Zorgteam Roermond helpt ook op de Donderberg bij het dagelijkse leven

Soms hebben mensen hulp nodig bij het dagelijkse leven. Hulp bij bijvoorbeeld wonen of dagbesteding. Het Zorgteam Roermond kijkt naar wat een persoon nodig heeft. De vraag van de persoon staat daarbij altijd centraal. Ook kijkt het zorgteam naar de eigen mogelijkheden van mensen en het netwerk dat iemand heeft. Zo biedt het Zorgteam Roermond ondersteuning waar nodig. Als inwoner van de Donderberg kunt u terecht bij het Zorgteam in het Medisch Centrum aan de Bredeweg 239. Elke dinsdag is hier tussen 14.30 en 16.30 uur inloopspreekuur.

Wat is het Zorgteam Roermond?

In het zorgteam werken professionele hulpverleners en de gemeente Roermond samen. U kunt bij het zorgteam terecht met uw vragen over gezondheid, wonen, werk, dagbesteding, voorzieningen vrijwilligerswerk of dagelijkse dingen.

zorgteam

Hoe neem ik contact op?

U kunt gebruik maken van één van de inloopspreekuren of uw vraag telefonisch of per e-mail stellen. Om uw vraag te bespreken, bezoekt een medewerker van het zorgteam Roermond u daarna meestal thuis. Of op een plek die voor u vertrouwd is. Het kan voor u prettig zijn om iemand bij het gesprek aanwezig te laten zijn die u vertrouwt en die uw situatie goed kent. Bijvoorbeeld een goede kennis, familielid of mantelzorger.

Samenwerking

Op de Donderberg is al sinds enkele jaren de Woonzorgbrigade actief. Deze Woonzorgbrigade bestaat uit een groep buurtbewoners die andere buurtbewoners helpen. Het Zorgteam Roermond en de Woonzorgbrigade werken samen. Als het nodig is, verwijzen ze naar elkaar door.

De spreek- en inloopuren zijn:

  • Medisch Centrum Bredeweg (derde verdieping), Bredeweg 239, dinsdag 14.30 – 16.30 uur.
  • Ook zijn er spreekuren op andere locaties:
    • wijkgebouw Tegelarijveld, Sch. Van Hertefeldtsraat 26a, maandag en woensdag van 10.00- 12.00 uur.
    • Gezondheidscentrum ’t Zand, Heinsbergerweg 2, dinsdag en donderdag 10.00-12.00 uur
    • MFC ’t Paradies, Munsterstraat 61, donderdag tussen 10:00 uur en 12:00 uur.

E infozorgteam@roermond.nl
T 0475 – 359 121 of 0475 – 359 999
https://www.roermond.nl/zorgteam