De Symphonie verbindt muziek en cultuur met een gratis concert

Op woensdagavond 11 oktober, vanaf 19.30 uur, brengt het orkest De Symphonie een uniek concert naar de Donderberg. Dit evenement wordt georganiseerd door het bestuur van De Symphonie en enkele leden van het orkest, die ook bewoners van de Donderberg zijn. Het belooft een mooie avond met een mix van muziek en cultuur te worden.

Het Roermonds orkest De Symphonie, met meer dan 140 jaar geschiedenis, is diep geworteld in de Roermondse cultuur. Met ongeveer 40 getalenteerde leden, muzikanten uit Roermond en omgeving, staat het orkest bekend om zijn indrukwekkende symfonische uitvoeringen.

Maximina en DB4ALL

Sinds drie jaar heeft het orkest zijn thuisbasis in de Donderie. Uit dank hiervoor willen de leden graag hun muzikale passie delen met de inwoners uit de wijk de Donderberg. Het concert met het thema “A Royal Affair” is met name een manier om muziek en cultuur te gebruiken als verbindende kracht in de wijk. Wat dit evenement extra bijzonder maakt is dat er na afloop van het concert een gezellig samenzijn in een High Tea stijl is. De hapjes zullen een multiculturele twist hebben, met lekkernijen die bereid worden door Maximina en DB4ALL. Dit geeft de Donderberg bewoners, die deze hapjes klaarmaken bij Maximina en DB4ALL, de kans om hun culinaire vaardigheden te tonen en de bezoekers van het concert te laten genieten van diverse gerechten uit verschillende culturen.

Verbinding

Na het concert is er volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten, te praten en elkaar beter te leren kennen. Het centrale thema van dit evenement is ‘verbinding’, waarbij het doel is om vanuit gedeelde krachten en vernieuwende projecten bij te dragen aan cultuurparticipatie en -educatie in de Donderberg-wijk. Dit concert is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van Kleur-je-Wijk.

Gratis toegankelijk

Het concert is gratis toegankelijk voor alle bewoners van de Donderberg en bezoekers ontvangen een consumptiebon. Het is een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met de muziek die het orkest speelt en misschien zelfs om interesse te wekken voor het bespelen van een muziekinstrument. De Symphonie nodigt alle bewoners van de Donderberg uit om deel te nemen aan deze bijzondere avond vol muziek en culinaire ontdekkingen. We hopen u allen te verwelkomen op 11 oktober.