Wat kan Kleur je Wijk voor jou doen?

kleur-je-wijkBewoners van de Donderberg kunnen een plan indienen om hun eigen wijk, buurt of straat te verbeteren. Hierbij kun je denken aan een plan voor een voetbaltoernooi, een kunstwerk maken, een straat-barbecue, noem maar op. Het is wel belangrijk dat het plan wordt uitgevoerd voor en door bewoners van de Donderberg.

Iedereen kan een plan indienen
Het plan wordt beoordeeld door een adviescommissie, die uit bewoners van de Donderberg bestaat, en vervolgens voorgelegd aan de gemeente. Als dit akkoord is krijgt u van Gemeente Roermond geld, zodat u het plan kunt uitvoeren. Iedere bewoner (jong en oud!) van de Donderberg kan een plan indienen!

Hulp nodig?
Heb je een leuk idee en weet je niet precies hoe je dat moet aanpakken, dan kunnen de leefcoaches van Vijf je helpen. Neem contact op met de leefcoaches; telefoonnummer 0475-345135, e-mailadres donderberg@vijf.nu. Onder het motto: “Het is jouw wijk, dus jij mag het zeggen!” kan iedere bewoner van de Donderberg samen met medebewoners een aanvraag doen!

Voorbeelden waaraan geld is toegekend
Dus heb je een plan, ben je samen enthousiast en wil je je schouders ergens onder zetten, maar ontbreekt het je aan het benodigde geld hiervoor: neem eens contact op en doe een aanvraag voor Kleur je Wijk.

Enkele voorbeelden waaraan door Kleur je Wijk geld is toegekend:

Een reanimatie en cursus brandveiligheid

  • Stichting Iftiin organiseerde een cursus reanimatie en brandveiligheid. Veertien deelnemers namen hieraan deel. Lees meer hierover.
  • Dondersgoed spul bestaat in maart 2023 precies 5 jaar. Om dit te vieren ze organiseren ze een lustrumfeest. Lees meer hierover.
  • Stichting Sterrenberg heeft de buitengevel en de binnenmuren een nieuwe look gegeven. Dit gebeurde met een workshop muurschilderen, waarbij de kinderen uit de buurt actief hebben meegeholpen.

 

Verder waren er nog bijdrages voor:

  • activiteiten rondom een Pools kinderfeest (juni 2022)
  • een ontmoetingsactiviteit van de flat ’t Roosendael (najaar 2022)
  • de organisatie van de braderie Componistenbuurt in (najaar 2022)
  • werkgroep Veldboeket voor het aanleggen van een tijdelijke haag tussen trottoir en groenstrook (najaar 2022)

 

Dus grijp je kans en Kleur je Wijk!