Wat kan Kleur je Wijk voor jou doen?

Heb jij een goed idee voor een activiteit in jouw straat of buurt? Iets moois waardoor buren elkaar kunnen ontmoeten en elkaar beter leren kennen? Grijp dan nu je kans. Voor de Donderberg is er namelijk een potje dat je kan helpen om de activiteit samen te organiseren. Kleur je Wijk is een subsidie die je eenmalig kunt aanvragen voor het ontmoeten en beter leren kennen van je buren. Of voor het verbeteren van de sfeer op straat of in je buurt, het schoner, mooier of gezelliger maken van je straat, buurt of wijk. Of misschien heb je wel een plan voor het actief mee laten doen van buren waarvan je denkt dat ze eenzaam zijn.

Zo doen je een aanvraag

Het indienen van een plan is heel eenvoudig. Hieronder vind je een aanvraagformulier. Print het uit, vul het in en lever het in. Als je een leuk idee hebt maar niet zeker weet hoe je dit moet aanpakken, kunnen de leefcoaches van Vijf je helpen. Neem contact op met de leefcoaches  via telefoonnummer 0475-345135 of e-mailadres donderberg@vijf.nu. Onder het motto: “Het is jouw wijk, dus jij mag het zeggen!” kan elke bewoner van de Donderberg samen met medebewoners een aanvraag doen!

Commissie met buurtbewoners

Na het indienen van het plan wordt dit beoordeeld door een adviescommissie, bestaande uit bewoners van de Donderberg. Het advies van de commissie wordt daarna voorgelegd aan de gemeente. Als de gemeente akkoord gaat, ontvang je geld om je plan uit te voeren.

Enkele voorbeelden

Regelmatig worden er plannen ingediend. Enkele voorbeelden zijn:

  • Een concert voor alle buurtbewoners waarbij muziek en elkaar ontmoeten centraal stonden. Lees meer hierover
  • Een bijdrage voor het wijkblad van de Donderberg om iedereen op de hoogte te houden van wijkactiviteiten.
  • Een initiatief om in 2023 sport en cultuur in de wijk te stimuleren. Lees meer hierover 
  • Het organiseren van een Pools Kinderfeest in 2022 en 2023 om iedereen kennis te laten maken met de Poolse traditie. Lees meer hierover
  • Stichting Iftiin organiseerde een cursus reanimatie en brandveiligheid. Veertien deelnemers namen hieraan deel. Lees meer hierover.
  • Dondersgoed spul bestond in maart 2023 precies 5 jaar. Om dit te vieren ze organiseren ze een lustrumfeest. Lees meer hierover.
  • Stichting Sterrenberg heeft de buitengevel en de binnenmuren een nieuwe look gegeven. Dit gebeurde met een workshop muurschilderen, waarbij de kinderen uit de buurt actief hebben meegeholpen.

Dus grijp je kans en Kleur je Wijk!