Wat kan Kleur je Wijk voor jou doen?

kleur-je-wijkBewoners van de Donderberg kunnen een plan indienen om hun eigen wijk, buurt of straat te verbeteren. Hierbij kun je denken aan een plan voor een voetbaltoernooi, een kunstwerk maken, een straat-barbecue, noem maar op. Het is wel belangrijk dat het plan wordt uitgevoerd voor en door bewoners van de Donderberg.

Iedereen kan een plan indienen
Het plan wordt beoordeeld door een adviescommissie, die uit bewoners van de Donderberg bestaat, en vervolgens voorgelegd aan de gemeente. Als dit akkoord is krijgt u van Gemeente Roermond geld, zodat u het plan kunt uitvoeren. Iedere bewoner (jong en oud!) van de Donderberg kan een plan indienen!

Hulp nodig?
Heb je een leuk idee en weet je niet precies hoe je dat moet aanpakken, dan kunnen de leefcoaches van Vijf je helpen. Neem contact op met de leefcoaches; telefoonnummer 0475-345135, e-mailadres donderberg@vijf.nu. Onder het motto: “Het is jouw wijk, dus jij mag het zeggen!” kan iedere bewoner van de Donderberg samen met medebewoners een aanvraag doen!

Voorbeelden waaraan geld is toegekend
Dus heb je een plan, ben je samen enthousiast en wil je je schouders ergens onder zetten, maar ontbreekt het je aan het benodigde geld hiervoor: neem eens contact op en doe een aanvraag voor Kleur je Wijk.

Enkele voorbeelden waaraan door Kleur je Wijk geld is toegekend:

Pools kinderfeest

In juni 2022 vond op het grasveld langs de Lunastraat een Pools kinderfeest plaats. Er waren volop activiteiten zoals een springkussen, muziek en verschillende spellen. Polen vieren op 1 juni de Dag van het Kind: Dzień Dziecka. Tijdens de eerste week van juni worden festiviteiten georganiseerd op verschillende locaties. Om deze Poolse traditie te delen met anderen, is dit feest in de Sterrenberg georganiseerd door vrijwilligers. Het feest is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit ‘Kleur-je-Wijk’.

Braderie Componistenbuurt

Vanwege corona was er twee jaar geen braderie in de Componistenbuurt. Dat is dit jaar weer opgestart. Er was dit jaar extra aandacht voor kinderactiviteiten met een mini-kermis. De braderie heeft een bijdrage ontvangen vanuit Kleur-je-wijk om deze braderie weer te kunnen opstarten.

Verder waren er nog bijdrages voor:

– een ontmoetingsactiviteit van de flat ’t Roosendael
– werkgroep Veldboeket voor het aanleggen van een tijdelijke haag tussen trottoir en groenstrook.

 

Dus grijp je kans en Kleur je Wijk!