Al zeker 23 jaar bevriend

Twee keurige dames staan met hun fiets op de parkeerplaats bij het winkelcentrum. Ze zijn druk met elkaar in gesprek. “We hebben het er net over hoelang we elkaar al kennen. Toch zeker zo’n 23 jaar al”, zegt één van hen. “Nou, volgens mij zelfs nog langer toch minstens vijfentwintig jaar”, beaamt de andere dame. “Goh ja, de tijd gaat ook zo verschrikkelijk vlug”, lachen beide dames.

Het hoort een beetje bij hun routine. Op vrijdag naar het winkelcentrum, boodschappen doen en dan even gezellig bijkletsen. “Dat is zo ontzettend belangrijk. Om gewoon even vriendelijk te zijn en een ander te vragen hoe het gaat. Dat maakt de dag van die persoon en van jezelf weer goed”, zo is de stellige overtuiging van Tineke.

Tineke woont al ruim 33 jaar op de Donderberg. Ze woont in een van de flats in de Componistenbuurt. Haar flatje is haar thuis. “Ik woon vrij hoog en heb een geweldig mooi uitzicht, waarvan ik iedere dag kan genieten”, vertelt ze.

Haar vriendin Jeanette, woont ook al ettelijke jaren op de Donderberg. Jeanette: “Ik ben in 1995 hier komen wonen en heb een leuke woning in de Sterrenberg. Ik woon hier met veel plezier. Wat wel jammer is, is dat Wonen Zuid al jaren zegt dat de woning wordt opgeknapt, maar dat gebeurt maar niet.” Verder zijn beide dames ras optimisten die hun leven leiden en volop weten te genieten.

Beide dames nemen afscheid van elkaar “Blijf gezond en geniet van het weekend.” Zo fietsen beide dames weer weg, elk richting hun eigen woning. Het zonnetje lacht hen tegemoet.

Tineke (l) en Jeanette (r) zijn al een kwart eeuw bevriend.