Boeken uitzoeken en meenemen

Christel is coördinator van de Ontmoetingsruimte in de Donderie. Hier is ze elke vrijdagochtend te vinden. Zo’n drie jaar geleden liep ze binnen bij de Ontmoetingsruimte met als doel de daar aanwezige boeken te sorteren. “De boeken lagen bij elkaar in de boekenkast. Er was niemand die dit aanpakte. Ik heb een passie voor boeken en ben daarom aan het werk gegaan om er structuur in aan te brengen.”

En van de ene taak rolde ze in de andere taak. Christel werd vrijwilliger in de Ontmoetingsruimte als gastvrouw. Inmiddels werkt ze als een van de coördinatoren. Ze vindt het leuk om hier mensen te ontmoeten. “De verhalen die je hier hoort en de verscheidenheid van bezoekers maakt het erg leuk en boeiend. Iedereen is welkom in de Ontmoetingsruimte in de Donderie. Of het nu is voor een kopje koffie, het maken van een praatje of gewoon om even thuis weg te zijn. Hier ben je er even tussenuit”, zo vertelt Christel enthousiast.

Christel woont al 21 jaar in hetzelfde huis in de Sterrenberg. In haar tienerjaren woonde ze op verschillende plekken in de stad. Haar woning is gerenoveerd en ze vindt het heerlijk om er te wonen. Het winkelcentrum is op loopafstand, net zoals vele voorzieningen. Er zijn natuurlijk ook wel mindere punten. Zoals asociaal weggedrag, auto’s die te hard rijden in haar straat. Christel: “Er liggen in mijn straat geen verkeersdrempels. Er wordt zelfs op een kort stukje stevig gas gegeven.”

Even terug naar de Ontmoetingsruimte. Mensen kunnen tijdens de openingstijden van de Ontmoetingsruimte boeken komen uitzoeken. “Het mooiste is het wanneer mensen een boek ruilen. Maar dat hoeft niet eens”, zo legt Christel uit: “Mensen kunnen een boek zonder verplichtingen meenemen naar huis. Er is geen uitleentermijn, we registreren niks. Ook als mensen boeken willen brengen zijn ze van harte welkom. Het enige dat we niet hebben zijn kinderboeken”, aldus Christel.

De ontmoetingsruimte is elke dag open, behalve in het weekend: Op maandag, woensdag & vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur en op dinsdag en donderdag van 10.00 tot 15.00 uur. Loop gerust eens binnen.