Boerenproducten van eigen erf op de weekmarkt

Bij de kraam van de zuivelboerderij op de markt is het een komen en gaan van mensen. Uiterst vriendelijk en snel helpt Coen Wijers de enen na de andere klant. Het is een nazomerse dag met af en toe een bui. Dat heeft geen enkele invloed op het humeur van Coen.

Sterker nog. Geen weer of wind houdt hem tegen om elke vrijdag aanwezig te zijn op de weekmarkt van de Donderberg. “We staan al vanaf de start op deze weekmarkt. Dat is intussen al zo’n vier jaar. Of het nu zomer of winter is. We zijn er altijd”, zo benadrukt de goedlachse Coen. “Voor die tijd reden we al meerdere keren door de wijk om producten te leveren. Toen hier gestart werd met een weekmarkt was het voor ons logisch om hier met een eigen kraampje te staan.”

In Buggenum runt Coen samen met zijn vrouw en kinderen een zuivelboerderij. Ook hebben ze een ijssalon in Heythuysen. Op de boerderij staan zo’n 100 melkkoeien. Voordat hij naar de weekmarkt komt, moeten de koeien eerst worden gemolken. De melk die hij verkoopt is dan ook erg vers. “Vanochtend gemolken en nu in de fles. Vers en erg lekker van smaak”, zo benadrukt hij.

Die eigen lekkere smaken zijn het label van al zijn boerenproducten. Zo verkoopt hij boerenkaas, roomboter, eieren en nog diverse andere producten van eigen erf. En gezien de drukte rond zijn kraampje, doen de producten uit eigen buurt het enorm goed. Coen is een tevreden man.

De zuivelboerderij is te vinden op de weekmarkt van de Donderberg. Deze markt wordt elke vrijdag gehouden tussen 10.00 en 17.00 uur. Je bent van harte welkom!