Catrien loopt altijd wel even binnen bij Dondersgoed Spul

Catrien schuifelt langzaam langs de tafel waar spulletjes staan uitgestald. Aandachtig bekijkt ze tafel voor tafel. Ook deze week staan er weer veel leuke spulletjes uitgestald bij Dondersgoed Spul. Catrien is één van de vaste klanten bij de ruilwinkel. Haast iedere week loopt ze er wel even binnen.

“Dat doe ik niet alleen om te zien of er nog iets moois voor me tussen ligt. Het is hier ook altijd wel gezellig”, benadrukt ze. “Jammer genoeg is in deze periode geen koffie vanwege de coronamaatregelen. Drinken van een kopje koffie en ondertussen een praatje maken is erg gezellig. Dat dit nu niet gaat mis ik eigenlijk best wel.”

Catrien gaat er elke dag wel even op uit. “Ik heb een hondje, een kruising tussen een Kooikerhondje en een teckel.  Hondje Zelda, moet natuurlijk elke dag wel wandelen. Ook doe ik iedere dag boodschappen. Dan ontmoet je weer andere mensen. Want een praatje maken, dat doe ik graag.”

Vroeger leefde ze met haar man en haar drie kinderen op de Kemp. Daar woonde ze ruim dertig jaar. Nu woont ze inmiddels alweer acht jaar midden in het hartje van Donderberg.  Ze heeft een appartement op de bovenste verdieping van een flat, waar ze volop van het uitzicht kan genieten. “Als het een beetje meezit, kan ik in de verte Melick zien liggen. En aan de andere kant zie ik de verlichting van het outletcenter.”

Waar ze ook van kan genieten, dat zijn haar zeven kleinkinderen. Dat maakt Catrien tot een trotse moeder en oma.

 

Dondersgoed Spul is elke woensdag tussen 13.30 uur en 16.00 uur geopend in de Donderie. Loopt u gerust eens binnen in de ruilwinkel, het repaircafé en de spel-o-theek van Dondersgoed Spul. Tot 20 januari is Dondersgoed Spul gesloten.

Op verzoek van de fotograaf heeft Catrien even het mondkapje omlaag gedaan.