De dagelijkse wandeling

Marco en Marion komen aangelopen in de Kastelenbuurt. Marco draagt een zwarte f1-cap en aan de lijn lopen twee honden heel keurig met het stel mee. “We wandelen iedere dag wel drie of vier keer. Vandaag maken we een rondje langs de vijver”, zo vertelt Marco.

Het echtpaar woont al meer dan twintig jaar met veel plezier in de Vliegeniersbuurt. “Eigenlijk horen we hier in de Kastelenbuurt helemaal niet thuis”, grapt Marion. Ze hebben een zoon en dochter van 17 en 14 jaar. Marco en Marion staan positief in het leven en lachen veel. Er gebeuren volgens hen veel positieve dingen op de Donderberg. Zo zijn ze positief over de jeugd, over Gotcha en het Cruyff Court. Toch zijn ze ook wat kritisch over de dingen die ze zien in hun buurt en die volgens hen beter of anders zouden kunnen. Bijvoorbeeld over dingen als parkeeroverlast, verkeerssituaties en groenonderhoud in hun buurt en straat.

“We hebben met ons bewonersoverleg meerdere keren overleg gehad met gemeente en Wel.kom. Daarbij worden problemen aangehaald, maar daarna horen we niets meer”, zo vat Marion het kort en bondig samen. Marco beaamt de woorden van zijn vrouw: “Misschien dat het door de coronaperiode komt, ik weet het niet. Maar jammer is het wel.”

De hondjes zijn er bij gaan liggen, in afwachting van het vervolg van de wandeling. De oudste hond is 15 jaar en de jongste is 4 jaar. Verheugd
kijken ze op wanneer hun baasje zegt dat ze verder gaan met het rondje. Uiterst vrolijk en blij staan beiden weer snel op hun vier pootjes. De wandeling gaat weer verder!