Een glazen waterbak voor vogels

Met een glazen schaal in zijn hand, schuifelt Saeed langs de tafels van Dondersgoedspul. Hij kijkt aandachtig naar de spullen die overal uitgestald staan. Saeed houdt vogels in zijn tuin. De glazen schaal wil hij gebruiken als waterbak in zijn volière.

Saeed woont intussen 34 jaar in Nederland. Hij is afkomstig uit Iran. In Nederland heeft hij op diverse plekken gewoond, zoals in Deventer en Kampen. Sinds 2007 woont Saeed met veel plezier op de Donderberg. “Ik kreeg de kans om mijn huis te kopen van de woningcorporatie”, zo vertelt Saeed vol trots. In zijn achtertuin staat een volière met onder andere vinkjes en kanaries. Een hobby waar hij iedere dag plezier aan beleeft.

Saeed werkt als vrachtwagenchauffeur. Als hij ook maar even tijd heeft, dan bezoekt hij Dondersgoedspul. “Ik kom hier haast iedere week. Ik vind het erg leuk om hier wat rond te kijken en wat spullen te ruilen.”

Dondersgoed Spul is elke woensdag tussen 13.30 uur en 16.00 uur geopend in de Donderie. Loop gerust eens binnen in de ruilwinkel, het repaircafé en de spel-o-theek van Dondersgoed Spul.