Een groot tv-scherm met daarop de Donderberg

Elk jaar in de maand oktober is het weer stoptober. Ook in Roermond proberen dan velen te stoppen met roken. Voor marktkoopman John is dat een prima maand. Hij staat namelijk met zijn verkoopwagen met e-sigaretten op de weekmarkt van de Donderberg.

“Als mensen naar ons toekomen hebben ze meestal al van alles geprobeerd, van kauwgoms, pleisters tot accupunctuur. Als ze dan willen overstappen op een e-sigaret komen ze naar ons toe”, zo vertelt John als een rasechte verkoper. John heeft naast de verkoopwagen ook een afhaalpunt in Maasniel. “Ik sta hier op deze markt puur ter presentatie van ons bedrijf in Maasniel. In de wagen hebben we maar een deel van onze collectie.”

Dan komt een andere marktkoopman op hem toegelopen. Hij kaart een kwestie aan waarmee hij worstelt. John geeft hem een advies. “Zo gaat dat hier eraan toe. Ik weet juridisch vaak de weg. Anderen komen dan bij me voor een advies”, verklaart John.

En die juridische kennis is in zijn branche bittere noodzaak. “De wetgeving rond e-sigaretten wil nogal eens veranderen. Zo komen er vanaf 1 januari weer nieuwe veranderingen. Daar haken we op in.”

Zijn zaak runt hij samen met zijn vrouw Galine, die onder andere de boekhouding voor haar rekening neemt. Zelf heeft hij de afgelopen periode nogal met zijn gezondheid gekwakkeld. “Hier in het ziekenhuis kon men mij niet meer goed behandelen. Ik ben toen naar een ziekenhuis in België gegaan. En daar kan ik alleen maar vol lof over spreken.”

Dat John grotendeels ter promotie op de weekmarkt staat, deert hem niet. “Nee waarom”, vraagt hij. “Ik heb hier een stoel staan. Als ik daarop ga zitten heb als het ware een grote televisie, met daarop live het leven op de Donderberg. Hoe mooi is dat?”

 

Elke vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur is er een knusse weekmarkt op het parkeerterrein bij het winkelcentrum aan de Donderbergweg. U bent van harte welkom!