Een halve eeuw op de Donderberg

Jarenlang zat Nico op de grote vaart en daardoor was hij meestal voor langere tijd van huis. Nico is nu 83 jaar en hij geniet van het leven in de Kastelenbuurt.

“Het langste dat ik ooit van huis ben geweest, was bijna drie jaar. In Indonesië”, zo vertelt Nico. “Het maakte voor werk niet veel uit waar ik woonde. Na een reis, nam ik meestal het vliegtuig van Schiphol naar Maastricht Airport, waar mijn vrouw me oppikte.”

Nico is volop actief in zijn tuin: “Even wat uitgebloeide en verwelkte bloemetjes uit de plantjes halen.” Nee, Nico en zijn vrouw hebben nog geen plannen om te verhuizen. “Het bevalt ons hier prima. Het is een leuke buurt om te wonen. We hebben een winkelcentrum op een paar minuutjes afstand. Alles bij hand”, zo glimlacht Nico tevreden.

Onlangs zijn de straten en pleinen helemaal opgeknapt en alles ziet er weer pico bello uit. Toch moet Nico een kleine kritische noot van het hart. “De straten zien er mooi en verzorgd uit. Ik vind het alleen jammer dat er weinig parkeerplekken langs de straat zijn. De meeste mensen hebben tegenwoordig twee auto’s.”

Het is dit jaar exact 50 jaar geleden dat Nico en zijn vrouw op de Donderberg zijn komen wonen. Een jubileum. Ze waren dus een van de eerste bewoners. En als het aan Nico ligt, dan komen daar nog wel wat jaartjes bij.