Een ijsje of frietje bij mevrouw Fang

De deur van de cafetaria aan de Terbaansweg staat wijd open. Er lopen mensen in en uit voor een ijsje of milkshake. Een vriendelijke dame van Chinese afkomst staat achter de toonbank. Al 16 jaar is mevrouw Fang de uitbaatster van dit cafetaria.

Fang zit al haar hele leven lang in de horeca. Zo werkte ze eerder in Eindhoven, waarna ze in Roermond terecht is gekomen. In de 16 jaar dat ze nu in dit cafetaria zit, heeft ze veel beleefd en meegemaakt. “Je ziet en hoort hier veel. Kinderen zie je opgroeien en groter worden”, zo vertelt ze. “De Donderberg is een goede wijk. Je hoort wel eens mensen klagen over de wijk, maar ik vind het hier prima. Als je mensen met respect behandelt, krijg je ook respect.”

Dat neemt niet weg dat er ook wel mindere punten over de wijk zijn. Zo ervaart ze zelf wel stank en overlast van vliegen van de kinderboerderij aan de overkant van de weg. Ze doet haar uiterste best om de vliegen buiten de deur te houden, zodat haar klanten geen overlast ervaren. “De kinderboerderij is goed bedoeld, maar een plek aan de rand van de wijk zou beter zijn”, volgens mevrouw Fang.

In haar cafetaria komen mensen van allerlei nationaliteiten. Dat maakt het een gezellige boel en de uitbaatsters is erg trots op haar zaak. “Nee, de komende jaren ziet je me nergens anders dan hier. Ik voel me een gelukkig mens.”, lacht ze tot slot.

Cafetaria Donderberg ligt aan de Terbaansweg en is elke dag open.