Een passie voor sport

 

Sport staat wel zo’n beetje centraal in zijn jonge leven. Dit schooljaar is hij vers gestart met de CIOS opleiding in Sittard. Hij voetbalt bij de Tigers Roermond, geeft soms training aan de jeugd en werkt bij een sportzaak op het outletcenter. En alsof dat nog niet genoeg is, werkt hij ook regelmatig in de supermarkt van zijn broer in het winkelcentrum op de Donderberg.

 

Kortom, de 17-jarige Ibo is altijd wel ergens druk mee bezig. Voetballen is zijn lust en leven. Als 6 jarig jongetje was hij veel al voetballend op straat te vinden. Daar werd hij ‘ontdekt’ en door Chaib Ramdani uitgenodigd voor de jeugd van de Tigers Roermond. Ibo: “Ik weet nog dat ik de eerste keer erg zenuwachtig was om mee te gaan doen. Inmiddels speel ik in het tweede team en sta ik reserve voor het eerste. In het eerste team maakte ik mijn debuut toen ik 15 jaar was.”

Zijn mooiste ervaring is met het team onder 17 jaar. Dit team wist in 2019 in Frankrijk tijdens een internationaal zaalvoetbaltoernooi op voortreffelijke wijze vierde te worden. Met tegenstanders uit onder meer Spanje, België en Italië. “Met name de wedstrijden tegen FC Antwerpen en Barcelona maakte veel indruk op me. Tegen Antwerpen verloren we nipt, maar tegen Barcelona wisten we te winnen”, vertelt Ibo met gepaste trots.

Ibo is opgegroeid op de Donderberg en woont in de buurt van de kinderboerderij. Hij ervaart het wonen op de Donderberg positief. “Toen ik kleiner was, was er wel af en toe eens een opstootje in de buurt. Maar verder was het wel leuk en er was altijd wel iets te beleven.”