Elke vrijdag gezellig knutselen bij Maximina

Het is een gezellige boel op vrijdagmiddag bij Moedercentrum Maximina. In een van de ruimtes zitten zes dames samen te knutselen. Zoals ze dat elke week doen. Er wordt niet alleen volop geknutseld, maar ook veel verteld en flink gelachen.

Vanwege corona konden de dames van het knutselgroepje lange tijd niet bij elkaar komen. Dat misten ze enorm. “In je eentje knutselen doe je niet gauw, en is ook niet zo gezellig”, zegt een van de dames. De dames maken zich nogal zorgen over corona en het oplopende aantal besmettingen. Vanwege de coronaperiode haakten ook enkele dames af. Nu bestaat de vaste kern uit deze zes dames. Ook de begeleidster is jammer genoeg gestopt. Zij bedacht elke week een nieuwe knutselopdracht en kon helpen waar dat nodig was. Nu verzinnen de deelnemers zelf om de beurt een opdracht en helpen ze elkaar. Wat er geknutseld wordt, varieert iedere week. “Zo hebben we zelfs al een keer een insectenhotel en een vogelhuisje gemaakt”, vertelt een enthousiaste vrouw.

Alle zes wonen op de Donderberg. Dat varieert van Kastelenbuurt, Sterrenberg tot Componistenbuurt. Ook in het aantal jaren dat ze op de Donderberg wonen verschilt van enkele jaren tot tientallen jaren. Ja, het leven op de Donderberg bevalt ze allemaal wel. “Het is natuurlijk wel afhankelijk van waar je woont. Je moet het treffen met je buren”, zegt een van hen. “Maar rotte appels heb je er overal wel tussen zitten”, zo vult een ander aan.

“In de straat waar ik woon, zitten we in de zomer graag buiten. Ik maak dan graag een praatje met mensen die voorbijkomen. Daar word ik vrolijk van.” Zo heeft elk van de dames wel een verhaal over het wonen en leven in de wijk. Ondertussen wordt er gezellig verder geknutseld, zoals dat iedere vrijdag gebeurt.

De foto is gemaakt voor de coronamaatregelen die op 13 november zijn ingegaan.