Energie kwijt in de speeltuin

Samira is twaalf jaar geleden uit Bosnië naar Nederland gekomen en opde Donderberg gaan wonen. Eerst in de Sterrenberg en nu alweer vijf jaar in de Vliegeniersbuurt.

Ze woont daar met haar man en twee kinderen. Dzenan, een zoontje van 4 jaar en Dahlia, een dochtertje van 2 jaar. Beide zitten op de Vincent van Goghschool. De jongste nog in de peuterspeelzaal en de oudste in groep 1.

Samira is regelmatig met haar kinderen te vinden in een van de speeltuintjes. Vandaag zijn ze in het speeltuintje achter de school. “Dan kunnen de kinderen lekker spelen en hun energie kwijt. En ze ontmoeten ook andere kinderen om samen te spelen”, aldus Samira.

Toen Samira twaalf jaar geleden naar Roermond kwam, is ze vrijwel meteen gestart met werken. Ze werkt bij schoonmaakbedrijf Vebego, voorheen Hago. Ze heeft het daar uitstekend naar haar zin. “Ik heb hele lieve en leuke collega’s”, vertelt ze.

Haar man is zzp-er in de elektrotechniek. Hij is in de jaren 90, tijdens de oorlog in Bosnië naar Nederland gekomen. Haar familie woont nog steeds in Bosnië. Dankzij internet is het contact op afstand gemakkelijk te onderhouden. Toch gaan ze er tijdens hun vakanties regelmatig naartoe om familie te bezoeken.

Samira is erg tevreden over het wonen op de Donderberg. Ze heeft hier alles wat ze nodig heeft bij de hand. Ze voelt zich hier erg gelukkig.