Er is steeds minder tijd voor een praatje

Philip duwt een kar vol lege flessen voor zich uit in het winkelcentrum op de Donderberg. Hij komt bijna elke week vanuit Herten hier naartoe. “Winkelen is handig hier; alle winkels zijn dichtbij. Sinds Jumbo hier zit, zie ik steeds meer mensen uit Herten. Dat valt me echt op. De parkeerplaats is ook vaak vol. Op sommige momenten is hij zelfs te klein,” vertelt Philip.

Hij geniet ervan om hier regelmatig andere mensen tegen te komen en maakt graag een praatje. “Tegenwoordig beperkt contact zich vaak tot Whatsapp-berichtjes. We hebben steeds minder tijd om echt met elkaar te praten. Een kopje koffie drinken zit er vaak niet meer in. Dat vind ik wel jammer,” voegt hij eraan toe.

Philip werkt al vele jaren bij de brandweer, nu houdt hij zich vooral bezig met preventieve taken. Voorheen zat hij in de ploeg die uitrukte bij noodgevallen. Over een paar jaar gaat hij met pensioen, maar hij voelt zich nog te jong en energiek om volledig te stoppen. Hij wil ook na zijn pensioen blijven werken, maar weet nog niet precies wat hij dan wil doen. Hij heeft nog genoeg tijd om hierover na te denken. Het is nu tijd om de boodschappen voor deze week doen.