Frits is op weg naar huis

 

Frits staat buiten bij de ingang van winkelcentrum Donderberg en rookt een sigaret. Hij heeft snel wat boodschappen gedaan en is nu op weg naar huis.

Samen met zijn vrouw bezoekt Frits ongeveer eens per maand het winkelcentrum. Dat er zoveel verschillende winkels zijn waardeert Frits zeer. “Ik ging even naar de boekenwinkel voor een nieuw Staatslot. Tijdens de Oudejaarstrekking heb ik 60 euro uitgegeven aan loten en maar 10 euro gewonnen. Maar dat is in ieder geval goed voor de schatkist van de overjeid,” lacht Frits.

Frits woont in het Vrijveld, een wijk bij het voormalige Philipsterrein. Ideale locatie, vindt hij. “Vanaf mijn huis is het precies 900 meter naar het Stationsplein. Ook ben ik snel bij het Retailpark of hier bij het winkelcentrum van de Donderberg,” vertelt Frits.

Frits merkt op dat er steeds meer afval op straat ligt. “Dat zie ik ook in mijn straat. Vaak blijven plastic zakken liggen omdat mensen er ander afval in proppen. Ik denk dan: het is toch niet zo moeilijk. In Roermond kun je drie keer gratis afval naar de milieustraat brengen, dat doe ik zelf ook. Sommige mensen maken er zelf een rommeltje van.”

Als Frits zijn sigaret op heeft, neemt hij afscheid en loopt hij naar zijn auto op de parkeerplaats.