Gezondheid is erg belangrijk voor Siu Ling

Siu Ling gaat vaak naar het Theehuisje in de Donderie. Ze ontmoet er graag andere mensen en oefent de Nederlandse taal. Ook is ze daar begonnen met breien, een nieuwe hobby voor haar. Ze maakt nu een sjaal voor de winter, vertelt ze met een glimlach.

Ongeveer 34 jaar geleden was Siu Ling tijdelijk in Europa, op bezoek bij familie in België. Daar ontmoette ze haar man, die net als zij ook uit Hongkong kwam en in Nederland woonde. Ze gingen samenwonen in Hoogvonderen en kregen twee dochters. De beide dochters zijn intussen volwassen en wonen elders in het land.

“Mijn man werkt bij ASML en is de hele dag weg. Als ik ergen naartoe ga, moet ik wel goed Nederlands kunnen spreken. Dat heb ik nooit goed geleerd, omdat ik altijd met mijn kinderen en het huishouden bezig was. Nu hoef ik nog alleen nog maar te koken voor mijn man en heb ik dus tijd over”, vertelt Siu Ling.

Gezondheid is erg belangrijk voor Siu Ling. Ze let goed op wat ze koopt en eet graag verse producten. Elke ochtend ontbijt ze met verse ingrediënten. En ook de lunch en het diner maakt ze zelf met verse kruiden en specerijen. Dit heeft ze van haar moeder geleerd en ze dat geeft ze ook door aan haar dochters. Siu Ling gelooft dat een gezonde levensstijl helpt om minder ziek te zijn.

Iedereen is welkom in het Theehuisje in de Donderie aan de Donderbergweg 47. Je kunt er binnenlopen op dinsdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur, of op donderdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur.