Glühwein en chocomel tussen de Disney-figuren in kerstsfeer

Amy straalt als een heuse kerstster, wanneer ze vol trots vertelt over de tentoonstelling in haar tuin. Het was hard werken om haar tuin in kerstsfeer te brengen. Nu de verlichting brandt komt haar werk goed tot zijn recht. De kunstenares had gehoopt om ook groots te kunnen en mogen uitpakken. Helaas wierpen de aangescherpte coronamaatregelen roet in het eten. Toch is het haar gelukt om een kleine tentoonstelling te organiseren: een kerst-inn.

Kerststijl

Deze kerst-inn is ook de opening van haar nieuwe atelier. Met een glaasje glühwein, warme chocomel en sfeervolle muziek worden de gasten in prachtige kerststijl ontvangen. Vol trots wijst Amy naar het tuinhuisje achter in haar tuin. “We hebben dit huisje de afgelopen weken geplaatst en dat is nu ingericht als atelier. Hier kan ik ongestoord werken en toch in de buurt van mijn dochtertje zijn. Eerst had ik een atelier in Elmpt. Daarna had ik in de woonkamer een werkplek gecreëerd, maar dat is niet praktisch. Je moet telkens alles weer opstellen en opruimen.”

Met verf smijten

Ook geeft Amy (kinder)workshops knutselen en tekenen en tekenles aan volwassenen. “Dat kan dus voortaan vanuit mijn nieuwe atelier”, lacht ze. Workshops voor kinderen geeft ze regelmatig. “Het smijten met verf op een doek vormt het hoogtepunt van de workshop. Vinden de kinderen echt geweldig.”

Op locatie

Haar werk is niet onopgemerkt gebleven. Enkele jaren geleden besteedde het programma ‘Woontips’ van RTL4 aandacht aan haar muurschilderingen. Dat leverde haar aandacht uit heel het land op. Amy is regelmatig op pad om op locatie een persoonlijke en unieke muurschildering te maken. In haar tuin zijn enkele geboorteborden te zien. Zo is ze niet alleen kunstenares, maar ook ondernemer.

Het meest trotse is Amy op een door haar zelf ontworpen houten kerstboom met verlichting en Disneyfiguren. “Daarin komen al mijn ideeën en creativiteit goed naar voren.”

Amy is afkomstig uit Tiel, waar ze op haar 16e al startte met een professionele invulling van tekenen. Ruim zeven jaar geleden verruilde ze de Betuwe ze voor Limburg. Ze voelt zich op de Donderberg helemaal in haar element.

Heb je belangstelling voor het werk van Amy? Kijk dan op haar website www.amyart.nl of volg haar op Facebook @amymuurschilderingen. Daar vind je ook de extra kijkdagen van de tentoonstelling. Amy heeft nog tijd om enkele opdrachten aan te nemen. Voor Kerst heb je dan het werk in huis.