Goed contact met de buren is voor Nancy belangrijk

Midden in de Componistenbuurt ligt de Kinderboerderij Donderberg. Al meer dan 35 jaar de plek waar kinderen en ouders veel plezier beleven aan de dieren. Tegenover de kinderboerderij woont Nancy. Ze is druk bezig om met een mesje het onkruid tussen de stenen weg te halen.

Nancy woont hier al 12 ½ jaar en dat bevalt haar goed. “We kregen indertijd de mogelijkheid om dit huis te kopen.” En dat dit pal tegenover de kinderboerderij ligt, vindt ze mooi. “Ik was zelf jarenlang actief als vrijwilligster op de kinderboerderij. Vanwege andere drukke bezigheden ben ik daarmee gestopt. De kinderboerderij is hartstikke goed bezig. Ik vind het mooi dat zoiets bestaat”, vertelt ze met een brede glimlach.

Nancy voelt zich ook erg betrokken bij haar buren. Als ze bezig is met het schoonmaken van de stoep dan neemt ze ook het stukje voor het huis van haar buurvrouw mee. “Mijn buurvrouw is in de 80. Dat onderhoud is voor haar zwaarder dan voor mij”, zo benadrukt ze. Als Nancy boodschappen doet, dan neemt ze ook boodschappen voor haar mee. Goed contact met de buren is voor haar belangrijk.

Toch zijn er ook wel dingen die haar storen. Vooral de snelheid waarmee auto’s door de wijk razen. Ze is daarom ook voorzichtig om haar jongste dochter alleen de weg te laten oversteken. Nancy pakt het mesje weer in haar hand, ze gaat verder waar ze was gebleven. Nog maar een paar tegels te gaan, dan zit haar werk voor vandaag er weer op.