Henny is graag onder de mensen

Henny heeft op een aantal plekken in Nederland en Duitsland gewoond. Haar man was namelijk beroepsmilitair en hij was op verschillende plekken gelegerd. Uiteindelijk zijn ze zo’n 30 jaar geleden in de Kastelenbuurt komen wonen. Haar man reisde van daaruit naar de verschillende kazernes. Het was beter voor de kinderen om op één vaste plek te wonen.

Henny ging zelf werken bij Camillus, eerst als betaalde kracht en sinds 2009 als vrijwilliger. Hier leerde ze ook Miriam kennen. Het klikte tussen beide zo goed, dat er een mooie en bijzondere vriendschap is ontstaan. Nu zijn ze samen zeer actief als vrijwilliger bij Dondersgoedspul. Ze coördineren de activiteiten samen, zodat ze om beurten aanwezig zijn. “Dat bevalt goed. Ik houd er niet van om thuis te zitten. Ik ben graag onder de mensen”, zo vertelt Henny enthousiast. “Samen met Miriam kook ik elke vrijdag bij Camillus. Dat is erg leuk om te doen.”

De uitdaging is om voor Dondersgoed spul een vaste plek te vinden. “Nu zijn we iedere woensdag druk aan het sjouwen en opbouwen van de spullen. Dat is voor onze vrijwilligers een zware opgave. We zouden dolblij zijn met een eigen ruimte, waardoor het gesjouw met spullen niet meer hoeft. Dan hopen we zelfs dat we onze openingstijden iets kunnen verruimen. Want daar hebben onze bezoekers zeker behoefte aan”, aldus een vastberaden Henny.

Dondersgoed Spul is elke woensdag tussen 13.30 uur en 16.00 uur geopend in de Donderie. Loop gerust eens binnen in de ruilwinkel, het repaircafé en de spel-o-theek van Dondersgoed Spul.