Huseyin en Karabaş zijn onafscheidelijk

Hij is een bekend gezicht op de Donderberg. Huseyin is de stuwende kracht achter Dernek, het ontmoetingscentrum aan de Donderbergweg. Nu laat Huseyin zijn hond Karabaş uit. Aan de ene hand heeft hij zijn fiets vast en aan de andere hand de riem van het beestje.

Huseyin is net terug van zijn vakantie. Elk jaar rijdt hij op en neer naar Erzurum in Turkije. Vier weken blijft hij dan weg om in zijn geboortestad familie en vrienden te bezoeken. Dat hij terug is, blijkt overduidelijk aan de reactie van zijn hond. Deze verliest zijn baasje geen seconde uit het oog. Al kwispelend met zijn staart volgt Karabaş zijn baas op de voet. Hij heeft hem waarschijnlijk al genoeg gemist.

In 1995 is Huseyin op de Donderberg komen wonen. Daarvoor woonde hij 15 jaar op de Kemp. Het wonen op de Donderberg bevalt hem heel goed. In en rond zijn huis klust hij veel. Kortgeleden heeft hij kunstgras gelegd. Huseyin is ook erg te spreken over de straten en pleinen die zijn opgeknapt. “De buurt heeft hierdoor een positieve en frisse uitstraling gekregen, het is hier erg leuk wonen”, zo vertelt Huseyin enthousiast.

Huseyin werkt in een vijf ploegendienst bij een papierfabriek in Swalmen. Verder is hij veel te vinden bij Dernek. Hij maakt ook graag een praatje met iedereen in de buurt. Kortom, een erg actieve en bezige man.