Iteke komt graag naar de Ontmoetingsruimte

In de Ontmoetingsruimte in de Donderie is het gezellig druk. Verschillende mensen zitten aan een grote tafel en genieten van een kopje koffie, waarbij er vrolijk gelachen wordt. De ontmoetingsruimte is elke dag open en iedereen is welkom.

Een van de bezoekers is Iteke, die in de Componistenbuurt woont en graag naar de Ontmoetingsruimte komt. Ze waardeert de sfeer hier, maar er knaagt iets aan haar. “Tot voor kort ging ik naar ’t Trefke, een dagbesteding in de wijk de Kemp. Daar ging ik tien jaar lang vier dagen per week naartoe. Dat mag ik nu niet meer. Ik word daar nu weggestuurd, en dat doet me veel verdriet,” vertelt Iteke. Ze kreeg dit te horen tijdens een gesprek met haar begeleider. Momenteel gaat ze nog twee dagen per week naar de dagbesteding, maar na maart stopt het voor haar. Waarom het voor haar stopt weet ze niet, dat is haar niet verteld.

Het raakt niet alleen haar; ze maakt zich ook zorgen over de andere bezoekers. “Veel mensen van Daelzicht komen bij ’t Trefke. Ik help mee tijdens de activiteiten. Mensen begrijpen niet waarom ik nu nog maar twee dagen kom. Wat doet dat met hen als ik in maart helemaal weg ben?” vraagt Iteke zich bezorgd af.

“In de tien jaar dat ik naar ’t Trefke ga, ben ik een heel andere Iteke geworden. Ik kan me nu zelfstandig goed redden. Ik heb nog één keer per week poetshulp, maar verder gaat het goed. Ik ben bang dat ik terugval als de dagbesteding wegvalt.”

Hoewel ze de dagbesteding erg mist, is ze dankbaar dat ze in de Ontmoetingsruimte terechtkan. Ze zou niet weten wat ze zou moeten doen als deze er niet was. Iteke hoopt dat er nog een oplossing voor haar gevonden kan worden, maar ze is daar niet erg optimistisch over.

De Ontmoetingsruimte in de Donderie is open op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur, en op dinsdag en donderdag van 10.00 tot 15.00 uur. Loop gerust binnen voor een lekker kopje koffie of een praatje.