Je bent zo in de stad of in het bos

Moeder Tonnie en dochter Janneke komen aangelopen. Ze zijn op weg naar het winkelcentrum. Tonnie woont graag op de Donderberg waar ze zich al sinds 1994 thuis voelt. Haar dochter Janneke is er opgegroeid en heeft op de Donderberg de basisschool doorlopen. Janneke zit nu iets verderop op het middelbaar onderwijs.

De natuur en diversiteit van de wijk spreken Tonnie erg aan. “Ik vind met name de omgeving van de Maasnielderbeek erg mooi. Ik hoop dat schoonheid van de beek ook in de toekomst behouden blijft. Vanwege veiligheid wordt er veel gesnoeid en de begroeiing wordt laag gehouden. Dat snap ik wel, maar het is juist zo bijzonder om afwisseling te zien.

Tonnie en Janneke zijn erg tevreden met hun woning. Toch hebben ze wel eens getwijfeld om te verhuizen. “We hadden wel eens plannen. We zouden graag wat meer ruimte rondom het huis willen, met meer tuin en wat dieren”, zo glimlacht Tonnie. “Maar met de huidige huizenprijzen gaat dat niet lukken.” Wel hebben ze geïnvesteerd om hun huis duurzamer te maken, zodat op energiekosten bespaard kan worden. Zo hebben ze de kruipruimte geïsoleerd en zijn er kunststof kozijnen geplaatst. Daarmee kunnen ze vooruit.

Nu zijn Tonnie en Janneke bijna bij winkelcentrum. “Winkels zijn hier lekker dichtbij. Verder ben je snel in de stad of in het bos”, aldus Tonnie met een brede lach op haar gezicht.