Kleinkinderen komen op bezoek

Op de parkeerplaats bij een van de flats aan de Olieslagersstraat staan twee dames bij een auto. Het blijken moeder en dochter te zijn, die zojuist enkele spullen uit hun auto halen. De dochter komt met haar kinderen op bezoek bij ‘oma’ Clara. Terwijl de kleinkinderen uit de auto worden gehaald, heeft Clara eventjes tijd voor een kort praatje.

Clara is een rustige dame en woont al zeker 16 jaar met veel plezier in de flat op de Donderberg. Zeker op zo’n dag als vandaag, waarop haar kleinkinderen op bezoek komen, is een mooie dag. Toch ziet ze in haar omgeving ook wel enkele minpunten, zoals de rommel die mensen dikwijls achterlaten. Dat is echt een doorn in haar oog. Haar wens is dat mensen minder rommel op straat zouden achterlaten. Ook mist ze eenheid in haar omgeving.

Maar goed, zoals gezegd. Een dagje de kleinkinderen op bezoek vormt altijd weer een hoogtepunt, vooral op een lenteachtige dag als deze woensdagmiddag. Snel loopt ze met dochter en kleinkinderen richting haar appartement.