“Mam, wat höbse noe weer gedaon?”

Zo’n beetje om de 20 meter stopt ze, maakt een kort praatje en loopt dan weer langzaam verder. Blijkbaar kent ze veel mensen. Bernadette heeft het zo te zien goed naar haar zin, ze lacht er in elk geval vrolijk op los. As een man haar passeert en in het voorbijgaan roept: “Wow, nice shoes”, schiet Bernadette spontaan in de lach. Vol trots werpt ze zelf een blik op haar schoeisel, alsof ze zich nu pas realiseert dat ze dit schoeisel draagt. En inderdaad haar roze gewatteerde instapsloffen aan haar voeten vallen behoorlijk op. Ook lacht ze als ze aan de fotograaf vraagt: “Je gebruikt toch wel een goed filter om me er jonger te laten uitzien?”

Nee, op haar mondje gevallen is deze dame zeker niet. En dat ze veel mensen kent bevestigt ze. “Als ik hier door de buurt loop dan kom ik altijd wel bekenden tegen. Ik heb zo’n dertig jaar geleden op de Donderberg gewoond. Nu woon ik al bijna twintig jaar op de Kemp. Eigenlijk heb ik op meer plekken in de stad gewoond, daardoor ken ik veel mensen. En op Facebook heb ik wel duizend volgers”, aldus de energieke dame.

 

Ze komt zeker zo’n vier keer per week naar de Donderberg. “Het is hier gewoon erg gezellig. En zeker nu in deze periode is het belangrijk om er even uit te zijn. Bovendien heb hier voldoende winkels. Dat is op de Kemp wel anders”, zo verklaart Bernadette.

Dan opeens schiet ze weer in de lach. “Als ik straks tegen mijn dochter vertel dat een fotograaf foto’s van me heeft gemaakt, dan zal zij zeggen. Mam, wat höbse noe weer gedaon? Met de glimlach op haar gezicht loopt ze weer verder. Op weg naar een volgend praatje.