Monika wandelt en sport iedere dag

In een stevige pas wandelt Monika over de Donderbergweg. Op haar hoofd een witte koptelefoon, die uitstekend past bij haar witte sporttenue. Monika wandelt bijna iedere dag naar de sportschool. “Ik wandel graag en veel. Eigenlijk doe ik alles te voet”, vertelt ze.

“Ik kan niet stilzitten, ik moet altijd wel bewegen. Daarom ook dat ik zoveel naar de sportschool ga. Ik ben een tijdje terug in enkele maanden tijd 40 kilo afgevallen. In die periode ben ik ook gestart met wandelen. Ik liep soms wel zo’n zeven uur per dag. Ik heb een zittend beroep en uit verveling was ik veel gaan snoepen. Daardoor kwam ik behoorlijk wat kilo’s aan. Dat was ik zat en heb mijn levensstijl aangepast. Ik ben anders gaan eten en veel gaan sporten. Dat sporten geeft me een enorme boost”, glimlacht Monika.

Monika werkt vanuit haar woning in de Vliegeniersbuurt. Ze verkoopt online 2e hands- en vintagekleding. Er gaat veel tijd zitten in het maken van foto’s en het versturen van de spullen. Ze is wel op zoek naar een baan die ze kan combineren met haar eigen business.

Ze is vanuit een dorpje in de buurt op de Donderberg komen wonen. Dat was in het begin wel even wennen. Maar nu zou ze voor geen goud meer terug willen. “Hier heb ik alles bij de hand wat ik nodig heb. Ik kan overal te voet naartoe. Of het nu naar de sportschool, de stad of het winkelcentrum Donderberg is, ze is er zo. Monika is graag op zichzelf. Ze houdt zich niet zo bezig met dingen die in de wijk spelen. “Als mensen zich niet prettig voelen in de wijk, dan komt dat vaak doordat ze daarin bevestigd worden door anderen. Ik ben daar niet zo mee bezig. Ik vind het dan ook gewoon fijn wonen op de Donderberg. Als ik dan toch een minpuntje mag noemen: de vuurwerkoverlast in en rond het Cruyff Court stoort me erg. Het afgelopen jaar viel het gelukkig mee. Ik hoop dat het dit jaar ook gaat meevallen.”

Monika zet haar koptelefoon weer op, glimlacht nog een keer en loopt dan weer door.