Naar elkaar omkijken vind ik belangrijk

André is een vriendelijke man die net terugkomt van het winkelcentrum. “Ik heb net mijn auto gewassen, die zat helemaal onder het zand. Nu nog snel wat boodschappen gedaan,” vertelt André.

André woont al lang in de Kastelenbuurt. “Op mijn 23e verhuisde ik naar de Kastelenbuurt en nu ben ik 61. Dat is lang, hè,” lacht André. Voor die tijd woonde hij ook al op de Donderberg. “Ik groeide op in de Plutolaan en bracht daar veel tijd door. Ik hou van de plek waar ik nu woon; ik kan me niet voorstellen ergens anders te wonen. We wonen bij een grasveld, waar mijn kinderen vroeger speelden. Nu spelen mijn kleinkinderen daar,” zegt André.

Hij waardeert het contact met zijn buren. “Hier zijn veel verschillende culturen. Dat vind ik mooi. Iedereen is behulpzaam. Zorgen voor elkaar vind ik belangrijk. . Mijn moeder komt uit Indonesië. Als kind merkte ik al dat mensen anders reageren als je uit een andere cultuur komt. Vooral toen we net in de Arloflat woonden. Dat vond ik raar, want ik zag geen verschillen. Ik begrijp dus goed hoe moeilijk dat kan zijn voor mensen met een andere afkomst. ”

Op de Donderberg voelt André zich thuis. “Ik vind carnaval echt geweldig. Als er iets gebeurt, ben ik erbij.” Hij praat ook graag over voetbal. “Ik herinner me nog mijn tijd bij RFC, de oudste club hier. We hadden altijd een gezonde rivaliteit met EMS, een andere Roermondse voetbalvereniging,” zegt André, terugdenkend aan vroeger.