Ontmoetingen op de weekmarkt

Iedere vrijdag zijn ze op de weekmarkt van de Donderberg te vinden. Een groepje mensen dat elkaar daar treft. Zo ook een vader en zijn dochter. Ze genieten van de weekmarkt op de parkeerplaats bij het winkelcentrum.

Ze wonen al ruim veertig jaar in Roermond waarvan 30 jaar met veel plezier op de Donderberg. Oorspronkelijk komt vader uit Amsterdam. Hij heeft door de jaren heen, de wijk zien groeien. “Er wordt heel vaak negatief over de wijk gepraat. Dat is erg jammer. Het is juist een prachtige wijk met veel verschillende type mensen”, zo benadrukt de vader. Zijn dochter valt hem bij: “Precies, ik zou juist willen dat er een positiever beeld over de wijk zou zijn. In de media zie ik alleen maar negatieve verhalen over de Donderberg. Dat is erg jammer, want er gebeurt zoveel meer.”

Eerder woonde het gezin in een andere wijk van de stad. Daar heeft de dochter niet zo’n goede herinneringen aan. Ze voelde zich er niet zo op haar plek. Sinds ze op de Donderberg woont voelt ze zich hier helemaal thuis. Ze woont met haar kinderen in een appartementje. En met haar ouders dicht in de buurt is ze erg happy.

Wat haar persoonlijk en haar vader betreft zou de weekmarkt nog wel iets groter mogen zijn. Met ook nog (live) muziek voor meer gezelligheid. Maar ze heeft begrepen dat dit om meerdere redenen niet kan. Ja, hoe dan ook. Zolang het kan zijn ze wekelijks op markt.

De weekmarkt wordt elke vrijdag gehouden tussen 10.00 en 17.00 uur. U bent van harte welkom!