Op de Donderberg is altijd iets te doen

Een jongeman, een jonge vrouw en een hond wandelen langzaam voorbij. Zij draagt opvallende zwarte sloffen. Een hele verre wandeling zal het dus wel niet zijn.

Jeffrey en Kim wonen al drie jaar samen in een flatappartement in de Componistenbuurt. De drukte van de stad bevalt beiden wel. Jeffrey woonde vroeger met zijn ouders aan de Donderbergweg. Dat was voordat het gezin verhuisde naar Melick, waar hij opgroeide. “Een dorp meestal erg rustig. Hier op de Donderberg is altijd wel iets te doen, ook ’s avonds. En dat bevalt me wel. Ik voel me hier ook nooit onveilig”, vertelt Jeffrey. Zijn vriendin Kim komt uit Swalmen. Ook haar bevalt het op de Donderberg erg goed.

Toch is het stel van plan om binnenkort naar Swalmen te verhuizen. Dat heeft ermee te maken dat ze beiden in Swalmen werken. Kim werkt in het eetcafé van haar ouders en Jeffrey werkt in de glasindustrie. Dan is het een stuk praktischer om in Swalmen te wonen. Een woning met tuin, dat is ook fijner voor hun hond. Op dit moment zijn ze actief op zoek naar een huis. Om iets geschikts te vinden valt nog niet mee. Ze houden de moed erin. Komende week hebben ze een afspraak om een huis te gaan bezichtigen. Dan maar hopen dat dit een invulling gaat geven aan hun dromen.

Serie verhalen van verschillende bewoners op de Donderberg.