Oranjesupporter in hart en nieren

Op steeds meer plekken wordt de oranjekoorts goed zichtbaar. Zo ook op de hoek van de Heidebaan/Mozartstraat. Het huis is volop versierd met oranje vlaggetjes en ook het rood-wit-blauw ontbreekt niet. Zelfs de barbecue en tv staan al klaar voor de wedstrijd van vandaag. Het ziet er gezellig en feestelijk uit. Het kan dus niet anders dan dat hier voetballiefhebbers wonen. Dat wordt nog meer duidelijk wanneer de bewoner in een niet te missen oranje sportbroek komt aanlopen.

Roy is samen met zijn dochter Davinya in de tuin aan het genieten van een zonnig dagje. Ja, voetbal zit in zijn genen. Zijn 14-jarige zoon voetbalt in de jeugdselectie van VVV-Venlo. Zelf voetbalde hij in het verleden 1e klasse bij het Roermondse SVC2000. “Tot en met de finale op 11 juli staat hier elke dag de tv aan en kijken we samen naar alle wedstrijden. Natuurlijk ben ik supporter van het Nederlands elftal, maar mijn vader ziet liever het Duits team. Daarover ‘straevele’ we nog wel eens wat”, lacht Roy hardop.

Dochter Davinya staat ook helemaal achter Oranje. Ook zij is erg sportief, ze is een fanatiek wedstrijd zwemster. Ondertussen speelt ze onder het paviljoen met hun hondje. Hondje Benji vindt dat erg leuk en kwispelt vrolijk rond.

Het is nog afwachten hoe Nederland zich door het EK slaat. Roy verwacht in Oostenrijk wel een geduchte tegenstander te hebben. “En daarna is het afwachten wie de tegenstander wordt.” Het beloofd in elk geval een mooie en vooral gezellige sportzomer te worden. Roy kijkt al uit naar de wedstrijd van vanavond.

Serie verhalen van verschillende bewoners op de Donderberg.