Osama begeleidt veel jongeren

Als jeugdcoördinator bij jongerencentrum DB4all heeft Osama een enorm groot netwerk in en buiten de Donderberg. Zelf woont en leeft Osama al heel zijn leven in de wijk. Hoewel daar waarschijnlijk binnenkort verandering in komt.

“Het woningaanbod op de Donderberg is niet zo heel groot. Dat maakt het nodig dat ik ga verhuizen naar een andere wijk in de stad. Als het ook maar even kan en er zich een mogelijkheid aandient, kom ik weer terug naar de Donderberg. Dat is honderd procent zeker”, zo zegt Osama. “Ik ben enorm trots op mijn wijk”.

Osama heeft twee banen. Hij werkt parttime bij DB4all en ook parttime bij de Belastingdienst. De baan bij de Belastingdienst sluit aan op zijn diploma Fiscaal recht, dat hij aan de Universiteit in Maastricht behaalde. Daarvoor deed hij het VWO op BC Broekhin en daarvoor zat hij op de Vincent van Goghschool.

Met de combinatie van zijn twee banen is Osama mooi in balans. Vanuit de praktijk is hij zijn werk bij DB4all ingerold.. Hij is verbonden aan de Tigers Roermond. Eerst als speler en coach, nu ook als coördinator en vertrouwenspersoon. Elke zondag komen bijna 250 jongeren trainen en voetballen bij Tigers, die in Venlo en Roermond actief zijn.

Als jongerenwerker begeleidt hij veel jongeren die bij DB4all komen. Zo zijn er nogal wat jongeren die stage lopen. Ook begeleidt Osama verschillende projecten die onder zijn hoede vallen. Bijvoorbeeld het bekende Ramadanproject, waarbij duizenden maaltijden per dag worden bereid en bezorgd. Een vervolg hierop gaat de Soepdag worden. Elke dinsdag wordt er soep gekookt en uitgedeeld.

Ook op voetbalgebied zijn er uiteraard meerdere projecten, zoals een scholencompetitie. Osama legt uit: “We proberen onze projecten zo laagdrempelig mogelijk te houden. Op deze manier kunnen we voor een zo groot mogelijke groep mensen iets betekenen.”