Poppentheater voor volwassenen

Toen Peter net getrouwd was, woonde hij met zijn vrouw een aantal jaren op de Donderberg. Eerst op de Beethovenstraat en later op de Kasteel Daelenbroekstraat. Maar dat is alweer heel wat jaren geleden. Nu woont hij al tientallen jaren in Hoogvonderen.

In Hoogvonderen is geen supermarkt meer. Daarom komt hij regelmatig op de fiets naar het winkelcentrum van de Donderberg. Hij blijft zo toch een band houden met de Donderberg.

Peter vertelt over zijn uiterst bijzondere hobby. “Mijn hobby is poppenkast voor volwassenen. Dat doe ik in de Rattentoren in de binnenstad. Ik heb verschillende koffertjes met diverse acts. Elke act duurt ergens tussen de 8 seconden en 8 minuten. Afhankelijk van het gezelschap waarvoor ik speel, varieer ik in acts. Ik maak de poppetjes ook helemaal zelf; van papier.”

De ruimte in de Rattentoren is vrij klein. Hij kan daarom alleen voor groepen tot maximaal 25 personen optreden. “Meestal speel ik voor groepen, zoals families”, vertelt de entertainer. “Ook speel ik graag ludieke acts. Zo neem ik in de carnavalsperiode de Roermondse politiek stevig op de hak. Dat is erg leuk om te doen”, lacht Peter.

Op dit moment staan de optredens vanwege zijn gezondheid op een laag pitje. Maar Peter hoopt over enige tijd weer een en ander te kunnen op pakken. Hij heeft er veel zin in.

Meer informatie over Stichting poppentheater de Klaproos vind je op https://rattentoren.nl/