Prachtige fietstochten vanuit de buurt

Op een zomerse vrijdag is Jos volop aan het werk in de voortuin van zijn huis. “Mijn ouders benadrukte vroeger altijd al dat voor het weekend de tuin op orde moest zijn. Zo hoorde dat in die tijd. Dat is er bij mij ietwat ingesleten”, zo grapt Jos met een brede glimlach op zijn gezicht.

Terwijl hij rustig doorwerkt, praat Jos aan één stuk door. Verhalen over vroeger en over hoe het er tegenwoordig aan toe gaat. Zijn ogen beginnen te fonkelen als hij spreekt over zijn jeugd. De tijd dat hij opgroeide in de omgeving van Blerick. Hoe hij destijds op zondagmiddag op stap ging en het uitgaan rond zes uur afsloot met een frietje. Dat waren mooie tijden. Ook geniet hij ervan om te vertellen wat hem nu bezig houdt. Naast werken in de tuin heeft hij een passie voor oude auto’s en motoren. “Tot vorig jaar had ik nog een startlicentie voor mijn crossmotor. Ik heb vijftig jaar lang op de crossmotor gezeten. Nu ben ik 73 jaar en ik vind het wel genoeg geweest.”

“Tot vorig jaar had ik nog een startlicentie voor mijn crossmotor”

Samen met zijn vrouw geniet Jos van het maken van fietstochten op hun tandem. “Mijn vrouw ziet slecht, dan is de tandem een mooie oplossing om toch fietstochten te kunnen maken. En vanuit de Kastelenbuurt kun je prachtige tochten maken.”

Jos is erg te spreken over de buurt en de straat waarin hij woont. Hij is hier in 1987 komen wonen. Daarvoor woonde hij in een flat aan de Olieslagersstraat. Zeker nu de straten helemaal zijn opgeknapt, woont hij hier met veel plezier. “De straten zien er weer perfect uit. En de samenwerking met de mensen die het werk hebben uitgevoerd was erg goed.” Zo benadrukt Jos.