Ria en Narda: de Donderberg is niet saai

Narda (l) en Ria (r) maken vaker samen een praatje.
Narda (l) en Ria (r) maken vaker samen een praatje.

 

Op de hoek van de Donderbergweg dichtbij de rotonde, zitten twee dames gezellig met elkaar te kletsen. Narda op een bankje en Ria op haar scootmobiel. Die twee kennen elkaar al jaren. Doordat Ria haar moeder en Narda vrienden waren, is Ria uiteindelijk bevriend geraakt met Narda.

Narda(80) is een vrouw die rap van tong is. Ze is twee keer verhuisd van de ene naar de andere flat. Ze woont nu al 33 jaar op de Donderberg Door de jaren heen heeft ze veel vrijwilligerswerk gedaan, waaronder werken in een bejaardentehuis. Vanwege haar zieke knie doet ze het nu rustiger aan, maar dat weerhoudt haar er niet van regelmatig de frisse buitenlucht op te zoeken. Ze meent dat de jongeren van de buurt meer bezigheden moeten hebben. Voor haar is de Donderberg niet saai, ze beleeft er veel. Toch zou Narda weer willen verhuizen.

Ria woont al twaalf en een half jaar in de Componisten buurt. Ze is geboren en getogen in Dordrecht. Ze wil niet terug naar haar geboorteplek. De rust op de Donderberg vind ze veel aangenamer dan het drukke leven in Dordrecht. Ze is namelijk door ziekte naar de Donderberg verhuisd. Ze heeft haar leven snel kunnen aanpassen van een druk naar een rustiger bestaan. Ria merkt op dat mensen nog wat voor elkaar over hebben op de Donderberg. Ook vind ze dat de Componistenbuurt vroeger het parade paardje was van de Donderberg. Dat is volgens haar nu niet meer het geval. Van haar mag er best wat meer handhaving te zien zijn. Ondanks wat op en aanmerkingen over de wijk, woont ze er met plezier. Ria is erg actief in de wijk. Zo is ze betrokken bij de bewonersgroep van de Componisten buurt.

Ria vindt de rust op de Donderberg veel aangenamer dan het drukke leven in Dordrecht
Narda woont al 33 jaar op de Donderberg
Narda woont al 33 jaar op de Donderberg