Terug naar Curaçao

Twee mannen zijn bezig om een auto op een aanhanger te plaatsen. De auto is van een van de twee en moet terug naar Weert, waar de man woont en werkt.

Het tweetal heeft zichtbaar veel plezier bij het werk en lachen wat af. De oudste van de twee woont in de Kastelenbuurt. “Maar niet meer voor lang, ik heb mijn huis te koop staan. In december vertrek ik voor goed naar mijn geboorteland Curaçao”, zo vertelt Ghurendy met een brede glimlach. “Ik woon hier al 29 jaar met veel plezier. Ik woon op loopafstand van het winkelcentrum in een rustig deel van de buurt.”

In de jaren dat hij in de wijk woont heeft Ghurendy heel wat meegemaakt. Hij geniet vooral veel bekendheid als DJ. Hij draaide muziek op verschillende festivals en evenementen. Ook heeft hij zich ontfermt over jongeren die op straat rondhingen. Hij leerden heel wat ‘gastjes’ instrumenten spelen. Op die tijd kijkt hij met veel plezier terug. Ook is hij een van inspirators binnen de Antilliaanse gemeenschap.

Met een beetje pijn in zijn hart, laat hij dit alles nu achter zich om een nieuw buitenlands avontuur te starten. Ook zijn langdurige vriendschap met de man die hij nu helpt met zijn auto, zal hij missen. “We zijn al tientallen jaren bevriend. Dat ga je echt wel missen.”

Maar daar wil Ghurendy nog niet te veel op vooruit lopen. Want eerst moet nu de auto worden weggebracht.