Van boerderijwinkel naar weekmarkt

Hannie staat links en Jack staat rechts bij hun marktkraam. Op voorgrond staan enkele productenSinds enkele weken staan Hannie en Jack met verse groenten en fruit op de weekmarkt. Veel groenten van eigen land, maar ook producten van collega’s uit de regio. Het echtpaar heeft er zichtbaar veel plezier in.

“Het begon eigenlijk allemaal met een idee van onze 17-jarige zoon”, legt Jack uit. “Hij zit nu nog op school en loopt stage. Op termijn wil hij onze boerderij graag overnemen. Hij kwam aanzetten met het plan om eigen producten te verkopen op de markt. We hebben in Buggenum een boerderijwinkel die zeven dagen in de week open is. Deze boerderijwinkel zijn we vanuit ons tuinhuisje gestart. Het verkopen op de markt sluit daar perfect op aan. Het grappige is dat mijn opa ook tuinder én marktkoopman was. Ook hij stond al met groenten op de markt.”

Hun buurtgenoot Coen staat al langere tijd met zuivelproducten op de weekmarkt van de Donderberg. Zijn goede ervaringen hebben Hannie en Jack overgehaald om ook op de weekmarkt te staan. Het tweetal kijkt tevreden terug op de eerste weken.

“Toen het een paar weken geleden erg koud en regenachtig was, vroeg iemand of ik een kopje koffie lustte”

“In de zomer hebben we ook pionrozen en asters. En verder werken we veel met seizoensproducten. Ons assortiment wisselt dus veel. Wat wel vast is, zijn diverse producten van collega’s uit de regio. Zo hebben we appelsap en honing van een teler uit Roggel. We promoten op deze manier streekproducten”, vertelt Hannie met een brede glimlach.

Ook het directe contact met mensen vinden beide erg leuk. “Toen het een paar weken geleden erg koud en regenachtig was, vroeg iemand of ik een kopje koffie lustte. Dat vond ik zo spontaan en verrassend. Dan heb je daarna een leuk gesprek. Dat maakt deze markt bijzonder”, concludeert Hannie.

De ‘nieuwe’ groenteboer staat iedere vrijdag op de weekmarkt van de Donderberg. De weekmarkt is tussen 10.00 en 17.00 uur op de parkeerplaats bij het winkelcentrum aan de Donderbergweg. Je bent van harte welkom!

Hannie staat links en Jack staat rechts bij hun marktkraam. Op voorgrond staan enkele producten