Wachten bij de schoolpoort

Twee dames staan met elkaar te praten bij de schoolpoort. Ze wachten tot dat zo meteen de schoolbel klinkt en de kinderen naar buiten komen. Danielle wacht op haar dochter.

Op de vraag wat zij van de buurt vindt, verschijnt er een voorzichtige glimlach op haar gezicht. “Ja er gebeuren zeker wel mooie dingen in de wijk. Het winkelcentrum in de buurt is bijvoorbeeld prima. En ook de school is goed”, zo vertelt Danielle. Haar jongste kind van 12 jaar zit nog op de basisschool. Haar andere kinderen van 18 en 20 jaar, zaten hier destijds ook op school. Maar ze is ook kritisch op dingen die in haar woonomgeving gebeuren. “Er wordt bijvoorbeeld vaak erg hard gereden. Ook bij wegversmallingen., Ik hou mijn hart vaak vast. Ik durf mijn kinderen nauwelijks alleen de weg te laten oversteken. En ik vind dat erg veel rotzooi op straat ligt.”

Danielle woont al twaalf jaar op de Terbaansweg. De investeringen die ze gedurende de jaren in haar woning heeft gedaan, weerhouden haar om te verhuizen. De schoolbel klinkt en haar dochter komt aanlopen. Samen lopen ze de schoolpoort uit, op weg naar huis.