Wandelen met de hond

Dat je als hondeneigenaar vrij snel contact hebt met andere hondenliefhebbers, is een gegeven. Dat het ook in de praktijk zo is, daar kunnen Jan en Petra over meepraten. Hun honden rennen al spelend en kwispelend achter elkaar aan. Jan en Petra laten beiden hun honden regelmatig uit in het losloopgebied aan de rand van de A73. Nog niet eerder kwamen ze elkaar tegen.

Jan heeft twee honden, Buddy & Clyde. Hij woont op Hoogvonderen. Ruim veertig jaar lang woonde hij op de Veluwe. Bijna drie jaar geleden is hij naar Roermond verhuisd. “We kwamen al zo’n 20 tot 25 jaar hier in deze streek. Dat beviel me altijd prima. De variatie in de omgeving is mooier. Op de Veluwe is er alleen maar bosgebied en is het vrij donker. Ook de gemoedelijkheid hier bevalt prima”, zo vat Jan het samen.

Petra woont nu zo’n elf jaar in de Kastelenbuurt. Dat bevalt haar prima. Enkele jaren geleden stond ze voor de keuze, verbouwen of verhuizen. Dat werd dus verbouwen. Ze heeft er nooit spijt van gehad. Petra houdt ervan om er lekker met de camper op uit te trekken. De natuur in en met haar hond Nol wandelen, liefst twee keer per dag. Dat doet ze direct in de buurt, of naar een losloopgebied in de buurt.

Dat de Donderberg vaker negatief in het nieuws is, vindt Petra niet fijn. Zelf voelt ze zich niet onveilig in de wijk. Er mag best positiever over de Donderberg worden gesproken vindt ze. De drie honden rennen nog steeds vol energie achter elkaar aan. Heuvel op en heuvel af, en dan weer even een verfrissende duik in het water. Hun baasjes besluiten anders en vervolgen ieder weer hun eigen weg.