Wandelen om af te schakelen

Iedere dag maakt ze een stevige wandeling van zo’n drie uur. De ene dag is dat een wandeling richting Herten. Een andere dag is dat een wandeling via Maasniel en Asenray. Vandaag wandelt ze over de Donderberg. Ze houdt er stevig de pas in.

“Wandelen heb ik echt nodig om af te schakelen. Daarom loop ik iedere dag, weer of geen weer”, zo vertelt deze dame. “Zelf woon ik In de wijk Vrijveld, maar ben bekend met de Donderberg. Mijn ouders waren binnenvaartschippers. Toen zij met pensioen gingen wilden ze persé in een flat gaan wonen. Ze kwamen toen hier wonen.”

Door te wandelen kan ze haar zinnen verzetten. Want het afgelopen jaar was een hectisch en intensief jaar voor haar. “Vorig jaar is mijn zus overleden en in februari van dit jaar overleed mijn moeder. Dat was vlak voordat corona uitbrak. Omdat mijn broer in een verzorgingstehuis elders in het land woont, kwam daardoor al het regelwerk op mijn schouders terecht. In mei kwam mijn man in het ziekenhuis terecht met COPD.  Dat was een heftige periode. Nu is hij gelukkig weer thuis. Ik ben als mantelzorger intensief bezig met zorgen. Daarom ook dat ik met wandelen even tot rust kan komen.”