We blijven natuurlijk op de Donderberg wonen

Ron laat net zijn vier hondjes uit op het veldje achter zijn huis. Nadat de hondjes zijn uitgeraasd, verdwijnen ze achter de tuindeur. Ron heeft nu even tijd voor een praatje.

Samen met zijn vrouw Miriam woont Ron al ruim twintig jaar op de Donderberg. “Ik ben geboren in Asenray, toen ik één jaar oud was zijn we naar Maasniel verhuisd. Daar ben ik opgegroeid”.

Dan komt zijn vrouw Miriam aanlopen. ”Ik hoorde mensen praten en was nieuwsgierig wie dat was”, zo legt ze met brede glimlach uit. Miriam en Ron vertellen dat ze het erg naar hun zin hebben in de wijk. Met name Miriam is bijzonder actief als vrijwilliger op de Donderberg. Zo heeft ze de ruilwinkel Dondersgoed spul opgezet, is ze bestuurslid van de wijkraad en is ze medeorganisator van kinderactiviteiten in de wijk.

“Als er afval wordt achtergelaten, dan spreken we de jongeren daarop aan”

De hobby van Ron is biljarten. Dat doet hij in Maasniel en sinds kort ook in Montfort. Kortgeleden heeft hij een frituur overgenomen in Montfort. Hij vindt het belangrijk om een binding met het dorp in Roerdalen te krijgen. “We blijven natuurlijk op de Donderberg wonen. Hier voel ik me erg thuis”, zo benadrukt Miriam stellig. Ron kijkt haar aan, glimlacht een keertje en bevestigt haar reactie.

Hun tuin grenst aan het terrein dat ook wel het Engels pleintje wordt genoemd. Het veldje vormt de grens tussen Sterrenberg en Hoogvonderen. “Hier zijn regelmatig jongeren te vinden. We houden het dan wel een beetje in de gaten. Als er afval wordt achtergelaten, dan spreken we de jongeren daarop aan. Meestal ruimen ze het wel op. Het gaat er maar net om hoe je het vraagt. Doe je dat op een nette manier, dan reageren de meesten ook netjes”, zo is hun ervaring.