Over de ontmoetman en de ontmoetbank

(door Hans Vas)
Het is haast ontmoetdigend zo wordt het ontmoeten ons tegenwoordig van alle kanten aangedragen. Maar het is goed bedoeld van al die mensen en laten we eerlijk zijn: meer nodig dan ooit. We kunnen niet genoeg tegenwicht bieden aan alle losgeslagen krachten in de wereld.

Ontmoetbankontmoetbank
Om met ‘t laatste “moetje” te beginnen: De aankoop van die bank voor in hetwinkelcentrum, weet u wel, waar we al vaak over schreven, is rond. Het comité van deze bank is driftig aan het bestellen geslagen. We kunnen niet wachten om u vanaf deze bank toe te zwaaien, dus eindelijk niet-commercieel te kunnen zitten op die plek. Ben benieuwd of u er ook gaat hangen of niet. Enfin, daar mag de Ontmoetman dan weer op letten.

Ontmoetman
We bedoelen natuurlijk de nieuwe winkelsteward, die vanaf 6 december de plaats van Orhan heeft ingenomen. Van het ene vertrouwde gezicht naar het andere kun je zeggen. Want ook Peter Gielen kent al erg veel mensen omdat hij 16 jaar bij Fairplay, één der Roermondse casino’s, heeft gewerkt. Daar doe je aardig wat mensenkennis op en hij wordt dus vaak aangesproken met “Hee Fairplay!”. Van alles over hem is al te lezen op de Donderbergse website. Dat deed u natuurlijk al en zoniet: RAP! (www.donderbergroermond.nl). Want u mist wat. En hij is er vooràl voor de communicatie en niet zozeer de handhavende diender, hoewel dat er wel bij hoort.

Tijdens de 36 uur dat hij per week staat ingeroosterd kunt u hem alles vragen en zeggen. Mocht u zich MISdragen, dan kan hij dat natrekken via de camera’s, dat is ook deel van zijn taak. Net als het weghalen van kleine rommel indien nodig. Hij werkt nauw samen met de beveiligers van de Lidl en Jan Linders.

Hij woont niet op de Donderberg maar in de binnenstad en z’n boterhammetje kan hij in de Donderie opeten. Of in het warmere seizoen zal hij ongetwijfeld op een van de nieuwe bankjes te vinden zijn en komt alles dan toch nog samen.

Wij wensen hem ONTzettend veel succes!

winkelsteward-peter-gielen