Wat een opbrengst bij Praatcafé WOP Donderberg!

Een match tussen Rockwool en Basisschool De Kasteeltuin: want wat afval is voor de één afval, is voor een ander mooi knutselwerk. Bayer/Nunhems die zaaigoed ter beschikking stelt voor de schooltuin. DondersgoedSpul dat gebruik mag maken van het technieklokaal van de Kasteeltuin en het KEC voor haar Repaircafé. Slechts een kleine greep uit de opbrengst van het zesde Praatcafé WOP Donderberg.

dscn0239

Te gast bij Basisschool De Kasteeltuin
Deze keer, 16 maart 2017, waren de deelnemers (*) te gast bij Basisschool De Kasteeltuin. Na de aftrap door Ellen Janssen, programmamanager WOP Donderberg, en Gody van Dillen, directeur van de basisschool, volgde een rondleiding door de basisschool. Een school die letterlijk en figuurlijk midden in de wijk staat.  Gody: “We hebben een heleboel idealen voor de kinderen van deze school. Wij proberen hen zoveel mogelijk kansen te dscn0255bieden om hun talenten te ontwikkelen. Dat kunnen wij natuurlijk niet allemaal zelf. We zoeken ook de samenwerking met de omgeving op. Wij werken bijvoorbeeld samen met de Koninklijke Harmonie van Roermond voor muzieklessen. Wie wil, kan ook gebruikmaken van onze ruimtes. Zo geeft Maximina hier taalcursussen aan ouders van leerlingen: laagdrempelig voor de ouders en op een vertrouwde plek. Onze schooltuin is ook beschikbaar voor de buurt. Waarom niet? Maak er gebruik van. Net zoals bijvoorbeeld van de partytent die er is en van de statafels.”

Elkaar ontmoeten bijpraten
dscn0274Wederom een geslaagd Praatcafé. Een moment om in informele setting elkaar te ontmoeten en bij te praten over kleine en grote zaken die spelen in de wijk Donderberg. Deze keer zorgde de Stichting MultiKoken en Bewegen voor heerlijke hapjes, juist omdat  kinderen van diverse vrijwilligers van MultiKoken bij De Kasteeltuin op school zitten.

Klik hier voor het beeldverslag van het Praatcafé. Meer weten over Basisschool De Kasteeltuin en wie er nog meer gehuisvest is in het pand? Lees hier meer over een recente ontmoeting met Gody van Dillen.

P.S.Zet 22 juni 2017 van 16.00 – 18.00 uur alvast in je agenda voor het volgende Praatcafé! Sportservice ontvangt ons dan bij het zwembad.

(*) Alle professionals, van bestuurders tot medewerkers, van WOP tot Wel.kom, Wijkteam, Wijk Economisch Platform, woonzorgoverleg, onderwijs-overleg! Maar ook sociaal-maatschappelijke partners uit de wijk, zoals Maximina, DB4ALL, Bij Bosshardt en Dernek. Vrijwilligersorganisaties als de Wijkraad Donderberg, de bewonersoverleggen uit de vier buurten, de Ontmoetingsruimte, Woonzorgbrigade/Burenhulp, Welkom in de Wijk, Weekmarkt op de Donderberg, Dondersgoed Spul etc.. Ze zijn allemaal welkom bij het Praatcafé WOP Donderberg.