Geslaagde tips & tops-sessie Jeugd-WOP

Leerlingen van BC Broekhin, Lyceum Schöndeln en Niekée zijn volop aan de slag met de vraag: ‘Hoe zou jij de Donderberg verbeteren?’ Daarmee bieden ze jeugdige inspiratie aan het wijkontwikkelingsproces (WOP) dat de Donderberg rijk is. Gisteren vond de tips & tops-sessie plaats, waarin de leerlingen hun verbetervoorstellen konden toetsen bij een adviespanel bestaande uit wijkbewoners en professionals die werken in de wijk.

Verrassende ideeën

De wijkbewoners en professionals waren blij verrast over de originele ideeën van de leerlingen. In de verbetervoorstellen was veel aandacht voor gezonde voeding, sport en spel en de verbinding tussen bewoners (jong en oud). Ook waren er mooie suggesties voor verbetering van de openbare ruimte met oplossingen voor het zwerfvuil tot aan de aankleding van de rotonde.

Welkom in de wijk

Een aantal van de plannen sluit mooi aan bij de al bestaande initiatieven in de wijk. Ook na deze sessie zijn de leerlingen van harte welkom bij bewoners en professionals in de wijk om hun plannen nog verder uit te werken.

Meer lezen over dit project uit het Jeud-Wop? Kijk op

https://www.donderbergroermond.nl/actueel/leerlingen-verbeteren-donderberg/

https://www.donderbergroermond.nl/actueel/leerlingen-toetsen-eerste-ideeen-verbetering-donderberg/

Tips&Tops sessie Jeugd-WOP Donderberg
Tips&Tops sessie Jeugd-WOP Donderberg