Hier gebeurt het

Bekijk alle activiteiten in de wijk!

Hier zie je wat Donderberg zo bijzonder maakt. Samen maken we onze wijk mooier en sterker. Echt iets om trots op te zijn!

 

Kinderboerderij Donderberg

De Kinderboerderij Donderberg is al meer dan 35 jaar een begrip in de hele regio. Het is de enige kinderboerderij in de gemeente Roermond. Uniek is ook de plek, midden in een woonwijk. Dat verlaagt de drempel om even binnen te wandelen. Sinds enkele jaren is er een nieuw bestuur van de stichting. Met dit bestuur en onze vrijwilligers willen we de komende tijd de schouders eronder zetten om de kinderboerdij tot een levendige plek te maken waar jong en oud zich welkom voelt. Het bestuur wil graag dat de vrijwilligers zich trots en gewaardeerd voelen.

Stichting Sterrenberg

Stichting Sterrenberg is erg actief in de wijk en heeft eigen accommodatie aan de Lunastraat 1. Elke woensdagmiddag is er knutselen voor kinderen. Verder wordt aan alle feestdagen aandacht besteedt. Ook voor volwassenen zijn er diverse activiteiten.

Winkelcentrum Donderberg

Het winkelcentrum Donderberg ligt in het hart van de wijk. In het winkelcentrum tref je een groot aanbod van winkels aan. Dankzij de ligging heeft het winkelcentrum een regiofunctie. Het vormt de ontmoetingsplek bij uitstek.

Wijkaccommodatie de Donderie

Wijkaccommodatie De Donderie ligt in het centrum van de wijk. De Donderie biedt vele mogelijkheden als informatiepunt en voor activiteiten zoals de “ontmoetingsruimte Donderie”, het Wijkteam, Wel.Kom, VIJF, de Wegwijzer, Dondersgoedspul, Donderberg55+, KBO, carnavalsvereniging de Donderböl en de Bonte Avond Stichting. De multifunctionele zaalruimtes (10m2 tot 270 m2) kunnen gehuurd worden voor vergaderingen, trainingen, sportactiviteiten en feesten. Café Bubbels exploiteert het horeca gedeelte en zij verzorgen de catering en feesten en partijen in De Donderie. Rondom de Donderie is er voldoende gratis parkeerruimte, tevens is de wijkaccommodatie goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Ontmoetingsruimte in de Donderie

Vijf ochtenden en één middag per week kun je als bewoner van de Donderberg terecht in de ontmoetingsruimte van De Donderie. Je kunt een kop koffie drinken, rustig de krant lezen of een praatje maken met wijkbewoners. Ook kun je boeken ruilen via de ruilboekenkast. Die biedt onder meer tien boeken van bekende Nederlandse schrijvers, die herschreven zijn in eenvoudige taal voor laaggeletterden. Je bent als bezoeker niet verplicht een consumptie af te nemen.

Theehuisje

Loopt eens binnen bij het Theehuisje. Je bent van harte welkom op dinsdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur en op donderdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur. Het Theehuisje is een ontmoetingsplek voor iedereen. Heb je nog kleine kinderen? Neem ze gerust mee, er is een speelhoek voor de kids. Regelmatig zijn er activiteiten en wordt er informatie gegeven over verschillende onderwerpen. Het Theehuisje is in de Donderie, in de ruimte direct naast de beheerder.

Dondersgoed spul

Dondersgoed Spul is elke woensdag tussen 13.30 uur en 16.00 uur geopend in de Donderie. Loopt u gerust eens binnen in de ruilwinkel, het repaircafé en de spel-o-theek van Dondersgoed Spul. In de ruilwinkel. Op deze manier speelt Dondersgoed spul in om duurzaam bezig te zijn, armoede te verlichten, en een plek maken waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Weekmarkt Donderberg

Iedere vrijdag staat de weekmarkt van de Donderberg op de parkeerplaats van het winkelcentrum (hoek Donderbergweg/ Kasteelhornstraat). Een weekmarkt met verschillende aanbieders en waar ontmoeten nog echt centraal staat. De weekmarkt is elke vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur. Je bent van harte welkom!

Vrouwencentrum Maximina

In 2002 is Maximina opgericht als moedercentrum. Gaandeweg is het uitgegroeid tot hét vrouwencentrum van Roermond. Alle vrouwen zijn welkom. Ze bieden een veilige plek waar je je thuis voelt en waar je jezelf mag zijn. Een plek om andere vrouwen te ontmoeten. Gewoon voor een praatje of om mee te doen met een activiteit of een les. Om te ontspannen of om je te ontwikkelen

Basisschool De Kasteeltuin

Midden op de Donderberg ligt basisschool De Kasteeltuin. Het is een middelgrote school met kleine klassen. Ook hier zijn de ouders en leerkrachten nog écht betrokken. En dat merk je. Het is een plek waar ieder kind kan groeien en bloeien. Net als de schooltuin. Daar kunnen kinderen na schooltijd helpen met tuinieren. En daar leer je heel veel van.

Basisschool Vincent van Gogh

Onderwijs in een kleurrijk palet, daar staat basisschool Vincent van Gogh voor. Het schilderspalet op de gevel van de school hangt er dus niet voor niets. Hier wordt samen gewerkt en samen gespeeld. Want samen kun je meer dan alleen. En dat geldt niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de leerkrachten en de ouders. Zij dragen ook hun steentje bij aan het onderwijs en de leuke sfeer.

Cruyff Court

Op elk Cruyff Court gelden de veertien regels van voetballegende Johan Cruijff. Het zijn veertien gedragsregels waar iedereen zich aan dient te houden. En mocht het nodig zijn, spreek je elkaar er gewoon op aan. Respect, samenspel, creativiteit en initiatief. Dat is het belangrijkst. Dat geldt trouwens niet alleen op het Cruyff Court maar eigenlijk in onze hele wijk. Logisch dus dat het Roermondse Cruyff Court midden op de Donderberg ligt.

Jongerencentrum Gotcha!

Gotcha is het jeugd- en jongerencentrum voor en van de Donderberg. Het is ook de uitvalsbasis voor de jongerenwerkers van Wel.kom. Gotcha is de spil in jeugd- en jongerenwerk.

Woonkamer van de Buurt

De woonkamer van de buurt is een kleinschalige ontmoetingsruimte voor bewoners uit de Componisten-buurt. Buurtbewoners kunnen hier terecht om de krant te lezen, koffie te drinken, een praatje te maken met de buurvrouw/buurman of om samen een activiteit te ondernemen.

Donderse Moestuin

De Donderse moestuin is een ontmoetingsplek in de buitenlucht in het hart van de wijk en voor iedereen vrij toegankelijk. Wijkbewoners kunnen hier voor een beperkt bedrag per jaar een plek huren om hun groente te verbouwen. Ook duurzaamheid en educatie zijn belangrijke thema’s. Het regenwater wordt opgevangen om de planten te begieten, er is een composthoop, een kruidenspiraal en oude materialen zijn hergebruikt. En natuurlijk is het tuinieren zo biologisch mogelijk.

DB4all & Tigers Roermond

Midden in het centrum van de Donderberg ligt het jongerencentrum DB4ALL. Deze ontmoetingsplek is niet alleen het thuishonk van Tigers Roermond. Nee, DB4ALL biedt veel meer. DB4ALL heeft in de afgelopen jaren al een flink aantal jongeren aan een opleidingstraject of een baan geholpen.